FØRSTE SIDEN CRAWFORD: Kendall Jenner er den første modellen som har fått en egen Pepsi-kampanje siden Cindy Crawford i 1992.
FØRSTE SIDEN CRAWFORD: Kendall Jenner er den første modellen som har fått en egen Pepsi-kampanje siden Cindy Crawford i 1992. Foto: Reuters
Bare én dag etter Pepsi Max lanserte reklamefilmen med Kendall Jenner i spissen, ble den fjernet.

Se video lenger ned i saken.

Sterke reaksjoner
Handlingen i reklamevideoen er bygget omkring en protestmarsj full av unge mennsker. Skilt blir holdt opp sammen med knyttnever. I det Kendall Jenner blir oppmerksom på bevegelsen blir hun med i folketoget, tar seg en Pepsi og roer det hele ned med å gi brusboksen som en fredsgave til en polititikonstabel. 

Reklamefilmen ender med jubel, men det har ikke responsen gjort. 

Reaksjonene lot ikke vente på seg, og folk synes filmen var virkelighetsfjern og at den banaliserte reelle hendelser og utfordringer. 

– Pepsi prøvde å lage en global tegn på samhold, fred og forståelse. Tydeligvis bomma vi, og beklager vi, sies det i en uttalelse fra Pepsi.

Saken forsetter under videoen.


Første siden Cindy Crawford
Kendall Jenner, datter til Kardashian-mamma Kris Jenner, er den første modellen siden Cindy Crawford i 1992 til å ha en egen global Pepsi-reklame. 

Det er mulig hun angrer på dette nå, men Pepsi legger seg flat.

– Vi beklager å ha satt Kendall Jenner i denne situasjonen.

Jenner har slettet alle tidligere Tweets om kampanjen og har heller ikke kommentert saken.


Flere saker

Krever obligatorisk ID-merking av kjæledyr Dyrebeskyttelsen mener myndighetene må ta mer ansvar. Fredag 29.11 2019
Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Pasta med sopp og riccotta
Pasta med sopp og riccotta Fredag 29.11 2019
Flere kanaler