SIGNERT: Petter Northug har skrevet kontrakt med TV2.
SIGNERT: Petter Northug har skrevet kontrakt med TV2. Foto: NTB scanpix
Petter Northug (32) skal jobbe for TV2 så snart skikarrieren er over.

Det bekrefter kanalen overfor Kampanje.

– Jeg kan bekrefte at vi har inngått en langsiktig avtale med Petter Northug om at han skal jobbe med programinnhold og sportsrelatert innhold for TV 2 når han legger opp, sier programredaktør i TV2, Jarle Nakken, til nettstedet.

Oppstarten for jobben blir derfor helt avhengig av når skikongen velger å legge opp.

– Northug er en fantastisk idrettsmann og har i tillegg vist egenskaper og en personlighet som helt klart er interessant for oss. Han er også motivert for å jobbe sammen med TV 2, sier Nakken til Kampanje.

Saken fortsetter under bildet
petter
SESONGSTART: Petter Northug var tilbake i sporet i kjent stil, på fredagens 15 km klassisk på Beitostølen. Foto: NTB scanpix

Ble disket
Fredag ettermiddag deltok Northug på 15 km klassisk på Beitostølen, i det som var den nasjonale åpningen av langrennssesongen.

Her overrasket trønderen ved å holde bedre følge med konkurrentene enn det mange hadde forventet på forhånd - særlig sett i lys av at Northug selv har uttalt at formen er «historisk dårlig».

Northug fikk imidlertid ikke noe tellende resultat, ettersom juryen valgte å diske ham på grunn av flere skøytetak.

– Jeg har trent på alt i dag, og gikk duatlon. Juryen har gjort en helt riktig avgjørelse, sa Northug til NRK etter at han fikk vite om diskvalifiseringen.


Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler