SIGNERT: Petter Northug har skrevet kontrakt med TV2.
SIGNERT: Petter Northug har skrevet kontrakt med TV2. Foto: NTB scanpix
Petter Northug (32) skal jobbe for TV2 så snart skikarrieren er over.

Det bekrefter kanalen overfor Kampanje.

– Jeg kan bekrefte at vi har inngått en langsiktig avtale med Petter Northug om at han skal jobbe med programinnhold og sportsrelatert innhold for TV 2 når han legger opp, sier programredaktør i TV2, Jarle Nakken, til nettstedet.

Oppstarten for jobben blir derfor helt avhengig av når skikongen velger å legge opp.

– Northug er en fantastisk idrettsmann og har i tillegg vist egenskaper og en personlighet som helt klart er interessant for oss. Han er også motivert for å jobbe sammen med TV 2, sier Nakken til Kampanje.

Saken fortsetter under bildet
petter
SESONGSTART: Petter Northug var tilbake i sporet i kjent stil, på fredagens 15 km klassisk på Beitostølen. Foto: NTB scanpix

Ble disket
Fredag ettermiddag deltok Northug på 15 km klassisk på Beitostølen, i det som var den nasjonale åpningen av langrennssesongen.

Her overrasket trønderen ved å holde bedre følge med konkurrentene enn det mange hadde forventet på forhånd - særlig sett i lys av at Northug selv har uttalt at formen er «historisk dårlig».

Northug fikk imidlertid ikke noe tellende resultat, ettersom juryen valgte å diske ham på grunn av flere skøytetak.

– Jeg har trent på alt i dag, og gikk duatlon. Juryen har gjort en helt riktig avgjørelse, sa Northug til NRK etter at han fikk vite om diskvalifiseringen.


Flere saker

Må sørge for økt bemanning Hvis ikke forholdene for landets jordmødre bedres, vil det få alvorlige konsekvenser for de fødende. Fredag 16.08 2019
Flere kanaler