STERKE REAKSJONER: Maoriene på New Zealand raser etter Playboy-modellen Jaylene Cook postet et avkledd bilde av seg selv på Mount Taranaki
STERKE REAKSJONER: Maoriene på New Zealand raser etter Playboy-modellen Jaylene Cook postet et avkledd bilde av seg selv på Mount Taranaki Foto: Jaylene Cook/Instagram
Jaylene Cook (25) har tittelen «Playboy Playmate 2017» og har mottatt penger, bil og motosykkel i forbindelse med dette. 

Nå mottar hun også kjeft fra illsinte maorier etter å ha kledd seg naken på toppen av et fjell.

– Forandret for alltid
Cook kommer fra naturrike New Zealand og postet nylig et bilde av seg selv på Instagram til sine 298.000 følgere. På toppen av Mount Taranaki står hun ikledd et par hansker og joggesko.

Det lille hun hadde på seg ble for mye å akseptere for maoriene som holder fjellet, som også blir kalt Mount Egmont, hellig.

Cook skriver at turen har forandret henne for alltid.

«Jeg er virkelig stolt over å ha klart det».

Saken fortsetter under bildet.


Rasende
Maoriene er et polynesisk folk som fant veien til New Zealand for i overkant av 700 år siden. For dem er naturen viktig og en stor del av deres religiøse overbevisning.

En talsperson for de lokale stammen sier til BBC at det er veldig upassende at noen kler seg naken på et hellig sted.

– Det er som om noen skulle tatt et nakenbilde av seg selv i Peterskirka i Vatikanet, sier Dennis Ngawhare.

Tradisjonelt er det upassende å i det hele tatt bestige vulkanfjellet da dette bare gjøres i seremonielle sammenhenger, i følge Ngawhare.


Overrasket
Playboy-modellen forsvarer seg med å si at hun gjorde grundig forarbeid og at hun ikke så for seg at bildet skulle provosere.

Talsperson Ngawhare understreker at det ikke er bildet i seg selv som er støtende.

– Det er bare upassende at det er tatt på toppen av Mount Taranaki fordi det er et viktig sted for maoriene.Flere kanaler