SNAKKER UT: Prins Daniel forteller om livet med nyresykdommen sin.
SNAKKER UT: Prins Daniel forteller om livet med nyresykdommen sin. Foto: NTB scanpix
Etter at hoffet i Sverige har valgt å ikke uttale seg om prins Daniels helse, snakker han nå selv ut.

– Jeg har hatt utrolig flaks
I forbindelse med Verdens Nyredag fortalte prins Daniel om sitt liv med sykdommen under en forelesning på Akademiska sjukehuset i Uppsala, Sverige. Det skriver Aftonbladet.

Åtte år har gått siden prinsen ble veldig syk og fikk en frisk nyre fra sin far Olle Westling. Siden da har tilværelsen blitt en annen.

– Jeg har det kanonbra. Jeg har, bank i bordet, hatt utrolig flaks og har siden jeg fikk min nye nyre vært frisk. Jeg håper det forblir slik, sier prinsen.


– Man blir ydmyk til livet
Etter forelesningen fikk 15 år gamle Vilma Gustavsson slå av en prat med prinsen. De deler samme historie da også hun fikk en frisk nyre av faren sin. Prinsen som i dag sier at livet med sykdommen har gjort han ydmyk, og delte velvillig noen tips til Vilma.

– Jeg tipset om ting som påvirker medisinen og hva man burde unngå å spise. Men hun var en smart jente så jeg er ikke så bekymret.

Saken fortsetter under bildet.


Vil unngå uro
Kronprinsesse Victoria og prins Daniel har to barn sammen; prinsesse Estelle og prins Oscar. 

– Sykdommen min er ikke arvelig, noe som er viktig å poengtere en gang for alle ellers kan det oppstå uro, sier prinsen, sa Prinsen i et intervju med med Aftonbladet ett år etter operasjonen.

I 2016 ble det gjennomført 240 nyretransplantasjoner i Norge. 

Flere saker

Kulderekord i Lom Mens juni ble en måned preget av varmerekorder, har juli startet med kulderekord. Lørdag 04.07 2020
Flere kanaler