VINNER: Rami Malek fikk Golden Globe-pris for beste mannlige hovedrolle for innsatsen i «Bohemian Rapsody».
VINNER: Rami Malek fikk Golden Globe-pris for beste mannlige hovedrolle for innsatsen i «Bohemian Rapsody». Foto: AFP
Biografifilmen «Bohemian Rhapsody» stakk av med prisene for beste dramafilm og beste mannlige hovedrolle under Golden Globe-utdelingen i Los Angeles natt til mandag.

Rami Malek (37), som spilte avdøde Freddie Mercury, hyllet Queen-vokalisten i sin takketale.

– Tusen takk, Freddie Mercury! Du gav meg denne «én gang i livet»-gleden. Jeg elsker deg, nydelige mann. Denne prisen er til deg, sa Malek fra scenen.

Hyllest ble det også av veteran Glenn Close (71), som kunne motta Golden Globe for beste kvinnelige hovedrolle.

Prisen fikk hun for innsatsen i «The Wife» - en dramafilm som det ifølge Close tok 14 år å lage. Det ble tårevått da hun skulle takke for sin første Golden Globe på mer enn ti år.

– Da moren min var i 80-årene fortalte hun at hun følte at hun ikke hadde utrettet noe. Hun overførte sine ambisjoner til min far, noe som var så feil. Kvinner er omsorgspersoner, men det er viktig at vi også følger drømmene våre. Vi må kunne si «jeg kan gjøre det og jeg vil gjøre det», sa en rørt Close.

Blant øvrige vinnere kan det nevnes at «Roma» vant priser for beste regi og beste utenlandske film, mens «Green Book», som har norgespremiere 1. februar, fikk priser for beste film, beste manus og beste mannlige birolle.

glenn close
BEVEGET: Glenn Close fikk karrierens tredje Golden Globe. Foto: AP


Flere kanaler