PÅ PARKETTEN: Aleksander Sæterstøl og kjæresten Martine Lunde var begge deltakere i høstens «Skal vi danse» på TV2.
PÅ PARKETTEN: Aleksander Sæterstøl og kjæresten Martine Lunde var begge deltakere i høstens «Skal vi danse» på TV2. Foto: TV2
Reality-kjendisen Aleksander Sæterstøl (22), som sist var å se i TV2s «Skal vi danse», forteller nå at han lider av en uvanlig sterk grad av flyskrekk.

Fobien er så alvorlig at 22-åringen får dødsangst og trenger kraftige medisiner for å oppholde seg i et fly, skriver TV2.

Flyskrekken ble for alvor satt på prøve da han skulle delta i TV3-programmet «Paradise Hotel», som spilles inn i Mexico.

– Jeg tok masse valium. Da jeg fløy ned til Mexico, husker jeg at jeg reiste meg opp og skulle gå før flyet lettet. Han ene kollegaen min bare dro meg ned igjen. Og da vi skulle ta neste fly, fra Amsterdam til Mexico City på elleve timer, så satt jeg på telefonen med mamma og gråt i en time, forteller Sæterstøl til TV2.

Statistikk gjengitt av Store norske leksikon viser at fem prosent av befolkningen, deriblant Sæterstøl, har så alvorlig flyskrekk at de nesten aldri tar fly, mens 15-20 prosent forteller at de opplever angst og ubehag ved flyreiser.


Flere kanaler