«SKAM»-GJENGEN: Ulrikke Falch (midten), sammen med (f.v) Ina Svenningdal, Lisa Teige, Iman Meskini og Josefine Frida Pettersen.
«SKAM»-GJENGEN: Ulrikke Falch (midten), sammen med (f.v) Ina Svenningdal, Lisa Teige, Iman Meskini og Josefine Frida Pettersen. Foto: NTB scanpix
Komiker Sofie Frøysaa og skuespiller Ulrikke Falch, også kjent som «Skam»-Vilde, har planer om å skrive en slags overlevelsesguide til unge jenter.

Boken har arbeidstittelen «Survivalguide», og ifølge Gyldendal skal boken handle om «forskjellige ting som skjer fordi du er jente», samt personlige historier.

– Ulrikke Falch og Sofie Frøysaa er to viktige feministiske stemmer i den norske offentligheten, som når ut til unge mennesker på en unik måte. Vi er stolte over å ha dem i forfatterstallen. Boken de jobber med handler om en del utfordringer unge jenter står overfor i dag, og det blir en bok full av personlighet og personlige erfaringer, humor og alvor, sier Gyldendal-redaktør Nina Méd til VG.

Boken vil være med på å bryte tabuer blant ungdommen idag – noe både Falch og Frøysaa er kjent for å gjøre fra tidligere.

Verken Falch eller Frøysaa ønsker å si noe om boken før det nærmer seg utgivelse. 


ulrikke
FORFATTER: Skal legge vekt på utfordringer unge jenter står ovenfor idag. Foto: NTB scanpix