OPTIMIST: Petter Stordalen forteller om kona, EAT og 16. mai-festen. Her er ekteparet fra EAT-konferansen i 2015.
OPTIMIST: Petter Stordalen forteller om kona, EAT og 16. mai-festen. Her er ekteparet fra EAT-konferansen i 2015. Foto: NTB scanpix
– Da Gunhild ble syk så siterte hun Arnold Schwarzenegger og sa «I'll be back!». Men så fikk hun tilbakefall. Da fant hun ut at det hadde kommet en oppfølger med følgende sitat «I'll be back, again!» Og sånn er det med 16. mai-festen også!


Det forteller Petter Stordalen i et intervju med P4. 

I årevis har Stordalen og kona Gunhild Stordalen invitert til 16. mai-fest på Choice's hovedkontor i Bygdøy Allé. I år, som i fjor, er derimot festen avlyst som en følge av Gunhilds alvorlige sykdom.

– Gunhild skal være frisk, vi skal tilbake, og vi skal invitere flere venner en noensinne og feire livet, sier Stordalen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Gunhild Stordalen
PÅ SCENEN: Gunhild Stordalen åpnet EAT-konferansen i Stockholm 2015. Nå forteller ektemannen Petter Stordalen at hun blir å se også i år. Foto: NTB scanpix

- Hun skal på scenen!
Petter Stordalen ønsker ikke å si noe om konas helsetilstand akkurat nå. Han velger heller å se fremover. 

13-14 juni arrangeres EAT-konferansen, Gunhild Stordalens hjertebarn, i Stockholm. På spørsmål om han tror kona står på scenen da, er 53-åringen krystallklar.

– Tro er noe man gjør i kirken. Jeg vet at Gunhild kommer til å stå der, uansett om jeg må rulle henne inn på scenen.

Organisasjonen gir henne styrke
Han forteller at EAT er en ekstremt viktig del av konas liv.

– Det er det som gir henne kraft og styrke. Det er det å ha det målet å gå mot, som gjør at hun går igjennom den behandlingen som hun gjør nå, på den fantastiske måten hun gjør det på.

– Gunhild kommer til å åpne EAT 2016, akkurat som hun åpnet EAT 2015, avslutter Stordalen.

Hele intervjuet med Petter Stordalen hører du i P4s Helgefrokost søndag, mellom kl 11 og 12.
Flere kanaler