MARIUS I FRONT:
Marit Bjørgen og Fred Børre Lundbergs sønn får mye oppmerksomhet.
MARIUS I FRONT: Marit Bjørgen og Fred Børre Lundbergs sønn får mye oppmerksomhet. Foto: NTB scanpix
14 måneder har gått siden skidronningen Marit Bjørgen ble mamma til Marius. Nå håver hun inn gull under VM i Lahti. Det er ikke samboer og tidligere kombinertløper Fred Børre Lundberg overrasket over.

– Det er kanskje forventet etter at hun har hatt en fin stigning i form fra nyttår og fram mot VM, sier Lundberg når han er onsdagens Frokostgjest hos P4.

Bleieskiften i fars favør 
Fred Børre Lundberg forteller til P4 at ting har falt på plass på hjemmebane. Han kaller den vesle familien sin for et team som har blitt flinkere til å hvile og fordele oppgaver. Dette har bidratt til at Bjørgen har fått konsentrere seg om å gå bra på ski.

– Bleieskiftene har nok bikka over i min favør, hvis man kan kalle det det, sier Lundberg.


Kjendisbaby
Oppmerksomheten rundt Marit Bjørgen er stor gjennom hele skisesongen og spesielt under VM. Ikke bare for hennes prestasjoner i løypa, men også fordi hun har blitt mamma. Samboeren merker stor nysgjerrighet rundt sønnen deres. 

– Det er stadig vekk folk som vil ta bilde av Marius som ligger i vogna. Det synes jeg er litt spesielt og noe jeg aldri selv ville ha gjort, sier Lundberg.

Han er riktignok ikke skuffet over at det er sønnen, og ikke faren, folk vil knipse bilder av. 

Mamma er på TV
Skidronninga Marit Bjørgen kapret sitt 16. VM-gull under tirsdagens 10 kilometer i VM i Lachti. Marius er nok for liten til å skjønne at han nå vitner at moren sanker inn mesterskapgull, men én ting har han skjønt, ifølge Lundberg.

– Når jeg spør Marius om hvor mamma er, får jeg til svar at hun er på TV, sier Lundberg.

Saken fortsetter under bildet.
bjørgen
GJENSYNSGLEDE: Marit Bjørgen og sønnen Marius viser stor glede hver gang de sees under VM. Foto: NTB scanpix

LES OGSÅ: Bjørgen ble historisk – igjen!

Veksling av fokus
Lundberg sier at mange snakker om at damer som får barn blir bedre idrettsutøvere etterpå. Dette mener han henger sammen med at man veksler på fokuset og at man kan koble ut prestasjonspresset som følger med idretten.

– For å lykkes, må du bruke energien på idretten idet du skal utføre den, sier Lundberg til P4.


Lite å prate om
Fred Børre Lunberg har selv tatt gull i store mesterskap, som for eksempel OL. Under VM bor han og sønnen adskilt fra Marit Bjørgen. Han sier til P4 at han likevel trives med å være i Lahti som storfan, supersupporter og superpappa, men han legger ikke skjul på at det blir lange dager.

– Gutten er snill, men han er jo bare 14 måneder, så vi har jo ikke så mye å prate om. Det kan bli lange dager innimellom, ler Lundberg.

Alle VM-øvelsene kan du høre direkte på P4!

Flere kanaler