BLOGG: På bloggen skrev Eriksen et innlegg der hun mente det ikke var noe problem å ta silikon mens man var under utvikling.
BLOGG: På bloggen skrev Eriksen et innlegg der hun mente det ikke var noe problem å ta silikon mens man var under utvikling. Foto: P4/screenshot
Blogger og influencer Isabelle Eriksen skrev lørdag et innlegg på bloggen der hun svarte på spørsmål fra leserene. Nå har en av svarene hun ga skapt sterke reaksjoner.

En følger stilte Eriksen et spørsmål om det er mulig å ta silikon når puppene er under utvikling. Svaret til Isabelle lød som følger:

«Ja det er fullt mulig. Det er ikke farlig! Det kan godt hende mine egen pupper har vokst etter at jeg tok silikon. Det er ikke noe problem.»

- Vær forsiktig
Tidligere i innlegget svarer hun også på hvor mye hun betalte for operasjonen, og hvilken klinikk hun brukte.

Spesialist  i plastikkkirurgi  ved Akademiklinikken Bjørn Tvedt mener Eriksen må være forsiktig med å anbefale plastiskkirurgi for unge.

– Når man setter inn et implantat, så skapes det et trykk mot eget brystvev, noe som kan skade og hindre at brystet ikke vokser til fullt potensiale. Man kan også oppleve at brystene blir større enn det først som var tenkt, og derfor kan sjansen være der for at man må operere igjen for å få ønsket størrelse, sier Tvedt til P4.

Saken fortsetter under bildet.
Bjørn Tvedt
SPESIALIST: Kirurg ved Akademiklinikken Bjørn Tvedt sier det ikke er bra å ta silikon mens man er under utvikling. Foto: Akademiklinikken


Tvedt sier også at gjennomsnittsalder for brystoperasjoner er 35 år. Så det at 20-åringer tar silikon er et unntak.

– Jeg vil si at bloggere og influencere slik som Isabelle er en egen gruppe som har egne behov. De rivaliserer om kropp, som er et produkt av samfunnet vårt. Subkulturer som Isabell er en del av kan representere en konkurranse i lepper, pupper og slankhet.

Flere personer har reagert på Eriksens svar. Blant annet eks. fotballspiller og instagramer Mads Hansen. 

Saken fortsetter under innlegget.

«Og til dere 14-åringer som vurderer å begynne å røyke: Det smaker vondt i starten, men blir jævlig digg etter hvert.» Skriver Hansen under skjermdumpen av utalelsen til Eriksen. 

Med flere hundre kommentarer av folk som sier seg enig.

«Bloggerne burde ha en form for sensur før deres innlegg blir publisert! Dette er galskap !!!» skriver en bruker.

Eriksen har selv kommet med en uttalelse til TV 2 som først omtalte saken

«Dette må helt klart være opp til leger å uttale seg om. Jeg vil ikke sammenligne min situasjon med andres, mine følgere kan lese om min historie og hvorfor jeg tok mitt valg. Det er 18-års aldersgrense på dette i Norge, da er ikke kroppen ferdig utviklet, men denne aldersgrensen er det ikke jeg som har bestemt. Jeg ønsker å presisere at jeg ikke oppfordrer til plastisk kirurgi, uansett alder,»

Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler