OMDISKUTERT: Linni Meister og Erik Follestads nye julesang er slaktet av kritikerne (terningkast 2 i VG), men elsket av folket.
OMDISKUTERT: Linni Meister og Erik Follestads nye julesang er slaktet av kritikerne (terningkast 2 i VG), men elsket av folket. Foto: Faksimile/Spårtsklubben/VGTV
Linni Meister og Erik Follestads julesang «Juletragedien» er i skrivende stund spilt nesten 5 millioner ganger på Spotify.

Med mer enn 160.000 avspillinger om dagen er låten den mest populære julesangen på strømmetjenesten i Norge for tiden.

Sangen, som er en slags oppfølger til Mads Hansens store landeplage, «Sommerkroppen», er svært populær blant partyglade nordmenn - men ikke fullt så populær blant de etablerte artistene.

– Kall en spade for en spade
Rein Alexander, som for tiden er på juleturné med Anita Skorgan, mener «Juletragedien» ikke kan sies å være julemusikk.

– Ikke tro at disse låtene er noe annet enn dritt, for det er det det er. Kall en spade for en spade og lær barna dine at dette bare er tull, sier Rein Alexander til NRK.

Linni Meister (32), som også tidligere har gitt ut musikk, tar seg ikke nær av kritikken.

– Jeg skjønner at noen artister kan bli litt provosert over at de useriøse artistene topper listene. Men greia er at akkurat med denne låten har jeg ikke dårlig samvittighet. Det norske folk har fortalt meg hvor mye de liker denne låten, sier Meister til statskanalen.

Har du ikke hørt sangen? Her er den:
 

Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler