SÅ STJERNER: Jan Fredrik Karlsen ble lettere sjokkert da Bill Clinton og de andre superkjendisene plutselig «rant inn» i baren.
SÅ STJERNER: Jan Fredrik Karlsen ble lettere sjokkert da Bill Clinton og de andre superkjendisene plutselig «rant inn» i baren. Foto: NTB scanpix/AP
Etter 15 år i rampelyset har Jan Fredrik Karlsen (45) opplevd mye, både foran og bak kamera, blant annet som «Idol»-dommer og manager for Kurt Nilsen.
 
Men én historie har brent seg fast i minnet som noe helt eksepsjonelt.

– Det gikk helt rundt for oss, forteller Karlsen i P4-programmet «Ari & Michael», som sendes søndag ettermiddag.


Den elleville historien starter på et hotell i New York i oktober 2006.

Jan Fredrik Karlsen og mangeårig Kurt Nilsen-produsent Jørn Dahl er på inspirasjonstur i verdensmetropolen og er, av Karlsens far, blitt gjort oppmerksom på at selveste Rolling Stones skal ha konsert mens de to er i New York.

– En umulig oppgave
Konserten er for lengst utsolgt, men Karlsen ønsker likevel å gjøre et forsøk. Han tar derfor kontakt med hotellets concierge.

– Jeg gikk ned og ga ham 100 dollar og sa «Jeg har en umulig oppgave til deg. Kan du skaffe meg to billetter til Rolling Stones-konserten i mårra?»

Den hotellansatte, som er vant til å fikse alt mellom himmel og jord for gjestene, tar utfordringen på strak arm. Morgenen etter er han på telefonen med utrolige nyheter; to svartebørsbilletter er i boks.

– Jørn og jeg fikk vite prisen. Så så vi hverandre i øynene og bestemte oss for at dette måtte vi bare gjøre. Dette var «once in a lifetime», forteller 45-åringen.

Saken fortsetter under bildet
ari michael jf
ELLEVILT: Jan Fredrik Karlsen (t.h) byr på sine beste historier fra livet i underholdningsbransjen, til programlederne Ari Behn og Michael Andreassen. Foto: P4

Fire sikkerhetsposter
Når de to møter mannen som selger billettene, begynner de å ane at dette kan bli en opplevelse utenom det vanlige.

– Vi kommer inn og så sier han «ok, her er billettene, men du skjønner det at denne konserten har Bill Clinton kjøpt halvparten av billettene til, ettersom Bill Clinton Foundation skal ha masse gjester. Du kommer til å bli stoppet i fire sikkerhetsposter på vei inn»

Karlsen og Dahl blir så vist en lapp med en tekst de skal memorere og som de skal si når de blir stoppet av vaktene.

Når de to ankommer ærverdige Beacon Theatre i Harlem, kryr det av vakter fra Secret Service overalt.

– Det var helt vilt. Men vi stiller oss i køen og husker alt vi skal si når vi kommer til de fire sikkerhetspunktene. Dermed kunne vi juble over å være inne, forteller Karlsen til P4-programlederne Ari Behn og Michael Andreassen.


Blir tatt til siden
Like etter tar imidlertid situasjonen en uventet vending.

– Plutselig kommer en stor brande av en type og prikker meg på ryggen, før han sier «you can follow me, Sir», sier Jan Fredrik Karlsen, som på dette tidspunktet er overbevist om at de blir kastet ut.

Men sikkerhetsvakten har ingen dårlige nyheter til nordmennene, tvert imot. Den muskuløse vakten viser vei til en sidedør som leder opp til en liten bar i andre etasje - og gir dem beskjed om å nyte konserten.

Det viser seg at Karlsen og Dahl to har kjøpt de dyreste og mest eksklusive VIP-billettene - med egen, fri bar og seter på første rekke på balkongen.

Saken fortsetter under bildet
rolling stones
MUSIKK-DOKUMENTAR: Rolling Stones poserer med regissør Martin Scorsese (midten) foran New York-premieren på «Shine a Light», 31. mars 2008. F.v: Keith Richards, Charlie Watts, Mick Jagger og Ronnie Wood. Foto: AFP

Kjendis-bonanza
20 minutter senere er de ikke lenger alene i det lille rommet.

– Plutselig står jeg i baren med Hillary Clinton, Chelsea Clinton, Bill Clinton, Michael Stipe fra R.E.M., Phil Collins, hele bandet til David Letterman, Diana Krall og Norah Jones. Og Jørn og jeg fra Oslo!

Det hele topper seg når Karlsen møter Bill Clinton i baren igjen midt under konserten.

– Jeg fikk tatt ham i hånda, forteller en entusiastisk Karlsen, som fikk seg et minne for livet. Senere viste det seg også at den aktuelle konserten dannet grunnlaget for Martin Scorseses kritikerroste Rolling Stones-dokumentar «Shine a Light», som ble utgitt i 2008.

– Da vi satt i taxien på vei ned til hotellet igjen, var vi ganske happy for at vi kjøpte de billettene.

Hele intervjuet med Jan Fredrik Karlsen kan du høre i P4s «Ari & Michael mellom klokken 13 og 16 søndag.

LES OGSÅ: Kina forbyr Ole Brumm - dette er årsaken

Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler