PAR: Patton Oswalt og kona Michelle Eileen McNamara, her avbildet i 2012, var sammen i 13 år før hun døde brått i april 2016.
PAR: Patton Oswalt og kona Michelle Eileen McNamara, her avbildet i 2012, var sammen i 13 år før hun døde brått i april 2016. Foto: AP
Patton Oswalt (48), for nordmenn mest kjent som «Spence» fra suksesserien «Kongen av Queens», har nå endelig fått svar på hvorfor kona hans døde plutselig.

– Vi fikk i dag vite at kombinasjonen av medisiner, samt en tilstand vi ikke var klar over, førte til dødsfallet, sier Oswalt til nyhetsbyrået AP.

Tilstanden det er snakk om, fører til blokkeringer i arteriene. Kona skal ha tatt ulike sovemedisiner og smertestillende, samt ADHD-medisiner.

Skulle få sove lenge
Skuespilleren opplevde sitt livs mareritt da han fant kona død i sengen i april 2016.

Michelle McNamara, som bare ble 46 år gammel, var forfatter og jobbet med et stort bokprosjekt da hun døde. Boken handlet om «The Golden State Killer», en uidentifisert person som på 70- og 80-tallet voldtok 50 personer og drepte 12 i California.

Ifølge Oswalt jobbet kona dag og natt med boken, og hun skal ha ment at hun var nær ved å avsløre hvem voldtekts- og drapsmannen var.

Ektemannen ønsket derfor at hun skulle få seg en god natts søvn, og han husker fortsatt de siste ordene han sa til henne: 

«Sov til du våkner»

Dette var en frase de ofte brukte å si på fleip, ettersom det tilsynelatende var umulig å få til nettopp dette med en sju år gammel datter i huset.

Saken fortsetter under bildet
patton
PRIS: Patton Oswalt mottok i september 2016 en Emmy for standup-showet «Talking for Clapping». Foto: AP

Marerittet
Oswalt har tidligere fortalt til New York Times om hvordan han opplevde morgenen han fant kona død.

Skuespilleren sto opp tidlig, og hjalp datteren Alice med å kle på seg og smøre matpakke. Han kjørte henne til skolen, og på vei hjem stoppet han og kjøpte konas favorittkaffe.

Ca kl 09.40 gikk han inn på soverommet, der kona fortsatt lå og snorket, og plasserte kaffen forsiktig på nattbordet.

Så gikk han inn på kontoret, hvor han svarte på noen mailer og gjorde to telefonintervjuer. Han leste nyheter på nettet, og fikk blant annet med seg at Prince var død.

Klokken 12.42 gikk han tilbake til soverommet og oppdaget til sin store forskrekkelse at kona ikke pustet. Michelle McNamara ble erklært død da helsepersonell kom til stedet.


Den nest verste dagen
Oswalt har vært overbevist om at medisinene kona tok, medvirket til at hun døde.

– Det var i hvert fall det helsepersonellet sa, mens jeg skrek og kastet opp, fortalte han til New York Times i oktober.

Han prøvde febrilsk å blunke med de tårevåte øynene gang på gang, for å våkne opp fra det han håpet var et mareritt, skriver Seher, som først omtalte saken i Norge.

– Dette var den nest verste dagen i mitt liv. Den verste var dagen etter, da jeg skulle fortelle det til datteren min.

I etterkant har Oswalt og sjuåringen utviklet et rituale for å minnes moren. Hver kveld setter de seg ned og skriver tre ting som de husker om henne.

– Det gjør at vårt bilde av henne fortsatt kan være levende, forteller skuespilleren.


spence
LEGENDARISK: Patton Oswalt gjorde stor suksess i rollen som «Spence Olchin». Her sammen med «Doug Heffernan», spilt av Kevin James. Foto: Skjermdump/YouTube

Flere kanaler