PÅ SCENEN: Her snakker Madonna under MTV Video Music Awards, foran et stort bilde av Aretha Franklin.
PÅ SCENEN: Her snakker Madonna under MTV Video Music Awards, foran et stort bilde av Aretha Franklin. Foto: AFP
Madonna får krass kritikk etter at hun brukte mesteparten av sin taletid på MTV Video Music Awards til å snakke om seg selv.

Talen, som hun holdt før hun skulle dele ut en pris, var ment å være en hyllest til den nylig avdøde soul-dronningen Aretha Franklin, skriver NRK, som først omtalte saken i Norge.

Likevel brukte Madonna mesteparten av den mer enn fem minutter lange talen til å fortelle historier om sin egen karriere. På storskjermen bak artisten ble det samtidig vist et stort bilde av Aretha Franklin.

Ifølge E!News ble Franklins navn nevnt bare to ganger i løpet av talen, og det var først mot slutten hun flyttet fokuset fra seg selv.

«Ødela hyllesten»
«Dere lurer kanskje på hvorfor jeg forteller dere denne historien. Forklaringen er at ingenting av dette kunne ha skjedd uten dronningen av soul. Hun førte meg dit jeg er i dag. Jeg vil takke deg, Aretha, for styrken du har gitt oss. Respekt. Lenge leve dronningen», sier Madonna avslutningsvis.

I sosiale medier var det mildt sagt liten begeistring å spore for opptredenen.

«Madonna ødela Prince-hyllesten på Billboard Awards i 2016. Madonna ødela Aretha-hyllesten på VMA i 2018. Jeg vil ikke se henne igjen. Noen gang», skriver én Twitter-bruker.

Saken fortsetter under innleggene:

Slår tilbake
Madonna selv, har gått ut og forsvart seg på Instagram (se hele innlegget nedenfor) i etterkant av talen.

«Det var aldri meningen at dette skulle være en hyllest! Det hadde vært umulig på to minutter, med all støy og glitter som følger med en sånn prisutdeling», skriver Madonna, som forteller at hun ble bedt om å dele noen anekdoter fra egen karriere som kunne relateres til Aretha Franklin.

«Dessverre er folk raske med å dømme. Jeg elsker Aretha! R.E.S.P.E.C.T.», skriver 60-åringen.Flere kanaler