LEI: Maria Mena vil ha slutt på gravid-spørsmål fra norsk presse.
LEI: Maria Mena vil ha slutt på gravid-spørsmål fra norsk presse. Foto: NTB scanpix
Maria Mena (32) valgte å reise tidligere hjem fra torsdagens Elle-fest i Oslo. Årsaken var at hun på rød løper ble spurt av pressen om hun var gravid.

«Kjære dere, jeg har holdt kjeft fordi jeg ikke har villet gi det mer oppmerksomhet men nå, i dag på rød løper fløt begeret mitt over. Nei jeg er ikke gravid og NEI, DET ER FAKTISK IKKE GREIT Å SPØRRE OM», skriver artisten i et Instagram-innlegg.

Hun forteller at det gjør vondt å få spørsmålet – og at hun ikke er alene.

«Hva om jeg ikke vil ha barn? Hva om jeg er på 6året med prøverør? Hva om jeg har kreft i livmora mi? Hva om jeg ENDELIG har lagt på meg etter flere år med anoreksi?! uansett så er det en meget privat sak og jeg blir så sint! Så sint på vegne av alle som opplever at det river i hjertet HVER gang de blir spurt «skal ikke dere snart ha unger da!?..» slutt med det! Det er ikke bare jeg som ikke liker å bli spurt.

Jeg driter i om det er godt ment! Slutt med det! Dt gjør vondt!! Jeg føler meg fin i den rosa kjolen min! Men jeg dro hjem litt tidlig for jeg fikk en bitter smak i kjeften etter å ha møtt pressen», skriver Mena i innlegget som i skrivende stund er likt nesten 10.000 ganger.

Saken fortsetter under innlegget

VG har vært i kontakt med artisten, som opplyser at hun ikke ønsker å kommentere saken utover at hun « håper dere lærer av det og faktisk skjerper dere».

Fredag morgen har Mena postet et nytt innlegg, der hun takker for den massive støtten.

– Pressen har et ansvar
«Jeg kjenner mange som har vært igjennom prøverørsprosessen.. flere jeg kjenner er frivillig barnløse.. og noen er ufrivillig barnløse. Uansett grunn, det være seg vektoppgang, avhold eller alder.. sammen har vi til felles at det gjør vondt å bli spurt om «når skal du ha barn da?!» eller «er du gravid?!» av mennesker som overhodet ikke bør spørre. Og her mener jeg at norsk presse også har et ansvar om å sette en standard»

I kommentarfeltet får hun blant annet full oppbacking fra skuespiller Aksel Hennie.

«Og det her handler ikke kun om spørsmål om barn og kropp! Det her handler om media sitt kontinuerlige overtråkk av private grenser, og respekt for individ og personlige historier. INGEN skylder media innblikk i det private, og man skal ALLTID kunne velge selv når man er åpen og ærlig i det offentlige rom, ...og ellers i livet», skriver Hennie.


Først og fremst vil jeg si tusen millioner takk til alle som har likt og delt og kommentert på min forrige post. Jeg blir rørt av å se hvor mange som kan kjenne seg igjen i det jeg skrev- og jeg ønsker derfor å være enda tydeligere om HVORFOR jeg skrev innlegget. Dette handler nemlig ikke om meg eller kjolen min eller det å forlate en «kjendisfest» tidlig (jeg hadde planlagt å gå litt tidlig pga middagsplaner med en venn uansett btw;) Nei, dette handler om et tema som jeg vet er sårt for veldig mange! Og som vi må prate mer om, nemlig dt å plompe ut med kommentarer og spørsmål om barnløshet og graviditet i tide og utide. Jeg kjenner mange som har vært igjennom prøverørsprosessen.. flere jeg kjenner er frivillig barnløse.. og noen er ufrivillig barnløse. Uansett grunn, det være seg vektoppgang, avhold eller alder.. sammen har vi til felles at det gjør vondt å bli spurt om «når skal du ha barn da?!» eller «er du gravid?!» av mennesker som overhodet ikke bør spørre. Og her mener jeg at norsk presse også har et ansvar om å sette en standard! Som dere alle vet er Jeg veldig glad åpenhet og ærlighet! Og Jeg ønsker meg at flere står frem med sin historie om sin kamp om å få barn eller ikke få barn, men det må være DERES valg å stå frem isåfall. Og «in their own time!» Jeg håper virkelig vi ALLE kan lære noe av dette . Vi har alle en historie. Jeg ønsker dere en nydelig helg! @vgnett ps. Takk for at dere brukte vidvinkel-linsa på det bildet!??

Et innlegg delt av maria mena (@mariamena_official)


Flere kanaler