LEGENDE: Mark Knopfler skal spille flere konserter i Norge neste år. Her fra en opptreden i India i 2005.
LEGENDE: Mark Knopfler skal spille flere konserter i Norge neste år. Her fra en opptreden i India i 2005. Foto: AP
Den legendariske gitaristen og vokalisten Mark Knopfler (69) annonserer nå at han planlegger å spille hele tre konserter på norsk jord i 2019.

Ifølge arrangør Live Nation stopper turnéen «Down The Road Wherever Tour» i følgende tre byer:

* Ålesund: 7. juni (Sparebanken Møre Arena)

* Bergen: 8. juni (Plenen)

* Oslo: 9. juni (Oslo Spektrum)

Den tidligere Dire Straits-gitaristen slipper sitt niende studioalbum «Down The Road Wherever» 16. november. 

«Sangene mine er skapt til å fremføres live. Jeg elsker prosessen med å skrive dem alene og deretter spille dem inn med et band - men den desidert beste delen er å spille dem foran et publikum. Jeg liker hele sirkuset med å reise rundt fra by til by», sier Knopfler i en pressemelding.

Saken fortsetter under bildet
dire straits
I NORGE: Mark Knopfler (t.v) på scenen under en konsert med Dire Straits i Drammenshallen i 1985. Bandet ble oppløst ti år senere, i 1995. Foto: NTB scanpix

Ønsker å turnere mindre
I et intervju med NRK tidligere i høst uttalte imidlertid artisten, som fyller 70 år til sommeren, at den massive reisevirksomheten går hardt utover helsen hans.

– Turneene er nok den delen av artistkarrieren som vil få meg til å stryke med. Jeg må bestemme meg for hvor lenge jeg kan fortsette med det, og jeg tror at jeg i fremtiden kommer til å turnere mindre, sa Mark Knopfler.

Artisten, som står bak klassikere som «Money For Nothing», «Sultans Of Swing» og «Walk Of Life», har solgt over 120 millioner album i løpet av karrieren med Dire Straits og som soloartist.

Billetter er i salg fra 1. november klokken 10.00.

Flere kanaler