Foto: Scanpix/Håkon Mosvold Larsen

Nordea setter i gang full gransking av interne rutiner, etter at det ble kjent at kontoutskriftene til kongelige og andre kjendiser er lekket til Se og Hør.

 

Ifølge Dagens Næringsliv har blant annet kontoutskrifter fra prinsesse Märthas konto i Nordea havnet i ukebladet.

 

Intern gransking

-Om opplysningene stemmer, så er dette svært alvorlig. Vi vil sette i gang en intern gransking av saken umiddelbart, sier assisterende informasjonssjef Rune Sjøhelle i Nordea til avisen.

 

Nordea vil først granske saken selv, før banken vil vurdere å gå til politianmeldelse. Alle kundebehandlerne i banken har tilgang til kontoene. Nordea har nesten 4000 ansatte i Norge.

 

- Alle aktiviteter blir loggført. Det er mulig å spore opp hvem som har vært inne på kontoen, men hvis forholdet ligger flere år tilbake i tid er jeg usikker på om informasjonen er tilgjengelig, sier Sjøhelle.

 

Kredittilsynet vil se på saken

- Hvis det er riktig hva Dagens Næringsliv har skrevet om saken, så er det ingen tvil om at det er begått åpenbare brudd på den lovfestete taushetsplikten som finansinstitusjoner har når det gjelder kundeforhold, sier direktør Bjørn Skogstad Aamo i Kredittilsynet. Kredittilsynet vil også vurdere å koble inn politiet i saken.

 

 


Flere saker

Vinn 50.000,- til ditt idrettslag!
Vinn 50.000,- til ditt idrettslag! Tirsdag 19.05 2020
- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler