IDOLER: I 1999 vant Backstreet Boys prisen for årets album under Billboard Music Awards show. Den mest populære låta på plata var «I Want It That Way».
IDOLER: I 1999 vant Backstreet Boys prisen for årets album under Billboard Music Awards show. Den mest populære låta på plata var «I Want It That Way». Foto: AP
På slutten av 90-tallet hadde de fleste tenåringsjenter funnet sin favoritt av de fem guttene Brian Littrell, Nick Carter, Kevin Richardson, Howie Dorough og A.J. McLean. I 1999 forseglet bandet suksessen med albumet «Millennium».

Albumet solgte i nesten 9,5 millioner eksemplarer og ble dermed det mest solgte amerikanske albumet det året. Den mest kjente låta fra albumet var «I Want It That Way», som også ble en av bandets aller største hits gjennom tidene.

Men det er noe veldig merkelig med denne låta, hva handler den egentlig om? Linjene i både vers og refreng motsier hverandre og gjør det uklart om dette er en kjærlighetssang eller en sang om hjertesorg, skriver Huffington Post

Saken fortsetter under bildet
Backstreet Boys
DEN GANG DA: Dette bildet ble tatt etter at Backstreet Boys hadde besøkt Norge i 1999. – Vi kommer alltid tilbake, var guttas trøstende ord før de forlot landet etter to utsolgte konserter den gangen. Foto: NTB scanpix


Tenkte ikke over det
I løpet av de 17 årene som har gått siden låten kom ut har det ikke manglet på teorier om hva som egentlig er meningen bak teksten. Det har også blitt skrevet flere artikler som forsøker å nøste opp handlingen i sangen, som LA Weekly's sak «Hva i alle dager handler Backstreet Boys' I Want It That Way om». 

Skylden for den dårlige teksten blir lagt på svenske Max Martin, som har skrevet sangen. Ryktet skal ha det til at han ikke var spesielt god i engelsk på slutten av 90-tallet og at det er grunnen til den usammenhengende teksten. Nå har bandets medlemmer selv tatt bladet fra munnen. 

– Det er pussig, men vi tenkte ikke over at det var noe rart med teksten første gangen vi hørte låta. Det var direktøren i JIVE records som mente at vi burde endre teksten, forteller Nick Carter til Huffington Post.

JIVE records var bandets plateselskap og de ønsket å endre teksten for å gjøre den mer tydelig og enklere å forstå.

– Vi ansatte noen veldig kjente produsenter til å skrive om sangen og spilte den inn, men når vi hørte den stemte hele gruppen for å beholde orginalen, forteller Nick Carter til det amerikanske nettstedet.  

Bandet visste med andre ord at teksten ikke hadde noen betydning, men valgte den likevel.

Saken fortsetter under videoen der du kan høre den andre, ukjente, versjonen av låta.


Alle har sine tolkninger
Gutta i bandet tror ikke låta hadde fått samme popularitet hvis de hadde endret teksten.

– Noen ganger overtenker du ting. Jeg tror at den andre versjonen vi gjorde av låta, som hadde en mer literær kontekst, ikke funket helt når det kom til rimene. Den føltes ikke like bra og noen ganger går du bare for det som føles rett, forklarer Kevin Richardson til Huffington Post. 

Han tror også at fansen uansett tolker låten på sin måte og at den rører ved forskjellige følelser hos forskjellige folk. 

Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler