Her finner du noen av  Norges kjendiser som har gitt ut låt, uten å være artister.
Her finner du noen av Norges kjendiser som har gitt ut låt, uten å være artister. Foto: Scanpix
Denne uken har Kristian Ødegård arbeidsuke hos Michael Andreassen her på P4. De fleste kjenner Kristian som programleder sammen med tidligere proffsyklist Dag Otto Lauritzen på programmet «På tur med Dag Otto».

Det mange kanskje ikke vet er at duoen, i likhet med flere andre norske kjendiser, har gitt ut egne låter. Noen av disse har til og med toppet hitlistene. Her finner du en liten oversikt på noen av kjendisene, som ikke er artister, og låtene deres.

Først ut er guttene selv. Denne låten ble gitt ut i forbindelse med «På tur med Dag Otto», da guttene var i L.A. Med seg på laget hadde de den erfarne artisten Marion Ravn.


I likhet med Dag Otto og Kristian har en annen duo også laget låt, nemlig Truls Svendsen og kjendiskokk Eivind Hellstrøm. Under artistnavnene T-Bone & Grandpa-E kom de med låten «Too Much Food!» under innspillingen av programmet Truls a la Hellstrøm.Så har vi hele Norges «Actionfrank» som overrasket alle da han annonserte at han skulle gi ut ut en låt etter den mye omtalt episoden i «Skal vi danse».


Sommeren 2018 kom tidligere fotballspiller Mads Hansen ut med låten «Sommerkroppen», som var et stikk til stormen av bloggere og influensere som legger seg under kniven for å få den perfekte sommerkroppen.

Sangen tok av og har i dag over to millioner avspillinger på Youtube og nesten 19 millioner avspillinger på Spotify.


Det er kjent at mange som er med på reality-programmer senere bruker rampelyset til å få fart på karrièren. Iselin Michelsen var med på Paradise Hotel i 2012, og har i ettertid gitt ut flere låter. Her med låten Santa's Summer.


En annen reality-deltager som har gitt ut låt er Melina Johnsen fra årets sesong av «Ex on the Beach». Hun laget låt av en episode på programmet som ble omtalt masse i ettertid. «Bitch, hør Her!» heter låten.


Den tidligere glamourmodellen Lene Alexandra Øien ga i 2007 ut låtern «My Boobs Are OK», som fikk ti strake uker på VG-lista. Øien har senere fjernet silikon-puppene, men låten runger videre i det norske folks ører.


Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler