JULEDRONNING: Mariah Carey er en del av de flestes jul.
JULEDRONNING: Mariah Carey er en del av de flestes jul. Foto: AFP
For mange er det obligatorisk å måtte høre Mariah Careys «All I Want for Christmas» for å komme i julestemning. Låta er både elsket og hatet - men de aller fleste hører den i løpet av juletiden.

Låten var en del av en juleplate Carey ga ut i 1994, og den streames fortsatt mye. Bare i USA er «All I Want for Christmas» strømmet over 25 millioner ganger den siste uken, ifølge NRK.

9. plass
Til tross for dette har ikke populariteten vist seg igjen på den amerikanske hitlista Billboard top 100. Men denne uken havner sangen på en niendeplass, og er dermed for første gang inne blant de ti mest populære låtene, ifølge Billboard.

Årsaken til at de høye listeplasseringene har latt vente på seg er at låta aldri ble gitt ut som single. 

I 1994 var Billboard top 100 singleliste, og i 1998 ble reglene endret slik at albumspor også ble inkludert på lista. I 2012 ble også musikkstrømming en del av grunnlaget. Siden den gang har låten vært inne på topp 100, men har altså ikke klart å klatre seg nevneverdig høyt opp.


– Trodde ikke det ville skje
Carey sier til Billboard at hun er glad for at en av hennes største hits endelig kommer inn blant topp ti på den prestisjetunge amerikanske hitlista.

– For å være helt ærlig trodde jeg aldri dette skulle skje, men jeg vil bare takke alle som har gjort denne sangen til en del av juletradisjonen sin. Det varmer hjertet mitt, sier popstjernen og legger til:

– Jeg er stolt av denne sangen som jeg egentlig skrev da jeg var liten på et lite Casio keyboard.

Ifølge Billboard er det trolig første gang det har gått 23 år fra en sang er gitt ut, til den kommer inn på topp ti på lista.

Og her hjemme topper låta VG-lista i skrivende stund.Flere kanaler