POPULÆRE: Kent har vært et av Sveriges mest populære band i en årrekke. Her fra en konsert i Oslo i 2010.
POPULÆRE: Kent har vært et av Sveriges mest populære band i en årrekke. Her fra en konsert i Oslo i 2010. Foto: NTB scanpix
Tirsdag kveld feiret svensk musikkbransje seg selv med prisutdelingen «Grammisgalaen». Kveldens store vinner, med to priser i kategoriene «Årets rock» og «Årets album», ble den nyavsluttede gruppen Kent. 

De var nominert i ikke mindre en fem kategorier og det var en merkbart berørt Joakim Berg som inntok scenen for å holde  en takketale.

– Vi står her sammen for siste gang, og det føles veldig merkelig. Det har vært et ekstremt rart år. Uten mine bandmedlemmer hadde jeg ikke hatt dette livet, og jeg hade ikke vært så lykkelig som jeg er nå, sa den rørte Kent-vokalisten.

Det ble stående applaus i konserthuset da Kent tok imot prisen «Årets album» for deres siste plate, «Då som nu för alltid».


Etter prisutdelingen svarte pianisten Markus Mustonen i en intervju med Expressen på spørsmålet: Hva skall dere gjøre nå, etter Kent? 

– Det blir vel arbeidstrygd og å koke makaroner, svarer Mustonen med et smil.

Bandkollegaen Sami Sirviö er derimot litt mer positiv, han tenker de kanskje kan bruke tiden på å starte et nytt band. 

Kent gav ut sin første plate i 1995 og har siden gjort stor suksess i Norge og hele nordre Europa. Det var i 16. mars i fjor bandet slapp bomben om at de slutter, og siste låten på den prisbelønnede platen heter passende «Den siste sangen». Men er vi heldige lager gutta kanskje et nytt band. 


Flere kanaler