BEKREFTER: Lars Ulrich bekrefter at Metallica har nytt materiale på trappene.
BEKREFTER: Lars Ulrich bekrefter at Metallica har nytt materiale på trappene. Foto: Afp
Siste studioalbum fra Metallica «Death Magnetic», får endelig en oppfølger og nå åtte år etter er gutta klare for å ferdigstille sitt tiende i rekken.

Metallica er fremdeles et av rockeverdenens mestselgede band. Som et eksempel selger «Metallica» også kjent som «The Black Album» med låter som «Enter Sandman», «Sad But True», «The Unforgiven» og monsterhiten «Nothing Else Matters» 5.000 eksemplarer hver dag.

100 millioner
Bandet har solgt nærmere 95 millioner album siden debuten «Kill 'Em All» i 1983 og det forventes at de i løpet av 2016 vil passere det magiske 100 millionersmerket.

Saken fortsetter under bildet.
Metallica
NORGESBESØK: Det lukter norgesbesøk fra bandet når den nye platen slippes. Foto: Afp

Metallica har på langt nær ligget på latsiden siden siste studioalbum i 2008. De har turnert, gjort et samarbeidsprosjekt med Lou Reed, og de har ikke minst laget en helaftens film som fikk navnet «Metallica Through The Never».

Tom turnèplan
Bandet har droppet konserter og festivaler denne sommeren, for å få tid å spille inn sitt tiende studioalbum. Trommeslager Lars Ulrich sier til bransjemagasinet Metal Forces at dersom albumet ikke skulle komme i 2016, er det rett og slett fordi de ikke er fornøyd nok og da venter de til neste år.

Albumet har hverken fått navn eller arbeidstittel, ettersom bandet alltid har hatt en tradisjon for å gjøre hele pakken samtidig som de lager albumet i studio.

Flere saker

Provoserte sykepleiere -Det er provoserende at folk ikke tar ansvar og overholder smittevernreglene. Tirsdag 11.08 2020
Flere kanaler