NY MUSIKK: Seks av Prince sine låtskatter gis ut på fredag.
NY MUSIKK: Seks av Prince sine låtskatter gis ut på fredag. Foto: Reuters
På fredag er det ett år siden Prince døde, brått og uventet, i en alder av 57 år. Men det betyr ikke at vi har hørt det siste fra ham, skriver Rolling Stone.

Den 21. april gis det nemlig ut seks nye låter fra den legendariske artisten, samlet på EP'en "Deliverance". Låtene ble skrevet og produsert av Prince i samarbeid med Ian Boxinn i tidsrommet 2006 til 2008. Boxinn er produsent ved Paisley Park, Prince sitt eget studio.

Familien saksøker
Men utgivelsen er ikke gjort i samarbeid med familien, som først antatt. Ifølge ABC News har familien varslet søksmål mot produsenten, fordi han skal ha skrevet under på en avtale om konfidensialitet. 

De etterlatte ber ham om å returnere alle opptak han skal ha gjort med popstjernen, og lar de bli Princes eksklusive eiendom.

Familien mener at Boxill prøver å utnytte sangene til egen vinning. Men flere andre kilder hevder at inntektene av salget skal gå til boet etter Prince.

Derfor blir det spennende å se om EP'en faktisk kommer ut på fredag som planlagt.

Hør en forsmak av tittelsporet hos Apple Music her:

Ikke første gang
Dette er imidlertid ikke den første utgivelsen av nytt materiale fra Prince etter hans død. 

I fjor kom samlealbumet "Prince4ever", som også inneholdt den nye sangen "Moonbeam Levels".

Men det er første gang det skal komme et helt album med hittil ukjente sanger.

Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler