COMEBACK: Phil Collins har ikke vært helt borte siden han ga seg i 2011, men dette er første turné på mange år.
COMEBACK: Phil Collins har ikke vært helt borte siden han ga seg i 2011, men dette er første turné på mange år. Foto: AFP
Den populære, britiske artisten Phil Collins tar mikrofonen ned fra hylla, og gjør comeback som artist.


Den tidligere Genesis-vokalisten trakk seg tilbake fra musikkbransjen i 2011, men for et år siden fortalte han media at han lekte med tanken om et comeback.


Og det comebacket har nå blitt til realitet.

Tar med sønnen på turné
«Not Dead Yet» er navnet på turneen, som i første omgang består av fem konserter i London, to i Paris og to i Köln. Konsertene er planlagt til neste sommer.

Collins har i årevis slitt med en nerveskade, som i følge Sky News, gjør det svært usannsynlig at han spiller trommer under comebacket. Sky skriver at Collins 15 år gamle sønn Nicholas, som spiller trommer, kommer til å være med på turneen.

Artikkelen fortsetter under tweeten

Oscar-vinner og Live Aid-helt
Phil Collins karriere har vært lang, og svært innholdsrik. I 1985 var han eneste artist som spilte på begge Live Aid-konsertene, i London og Philadelphia. Først spilte han en liten solo-konsert, før han spilte trommer for Sting i London.

Deretter bar det over Atlanterhavet i en Concord, for å spille nok en solo-konsert i Philadelphia, før Collins også spilte trommer for Led Zeppelin og Eric Clapton.

I 1999 vant han en Oscar for beste sang, med You'll be in my heart, fra Disney-filmen Tarzan.

Totalt har Collins solgt over 250 millioner plater, som soloartist og med Genesis.

Flere kanaler