FORBILDE: Taylor Swift håper at seieren vil hjelpe andre i samme situasjon.
FORBILDE: Taylor Swift håper at seieren vil hjelpe andre i samme situasjon. Foto: AP
Taylor Swift vant rettsaken mot den tidligere radioverten DJ David Mueller, som i 2013 stakk hånden innunder skjørtet hennes under en fotografering.

Der gikk grensen for den verdensberømte artisten, som først snakket med radiovertens sjefer om episoden. 

Da sjefene fikk ham sparket, gikk DJ'en til søksmål mot Swift for tre millioner dollar på grunn av tapte inntekter og ødelagt rykte. Swift responderte med et motsøksmål, der hun krevde 1 dollar i erstatning og muligheten til å stå opp for andre i samme situasjon.

Vant
I en pressemelding takker hun nå for all støtten hun har fått i forbindelse med rettsaken, og håper at denne saken kan hjelpe flere.

- Jeg er privilegert som kan ta på meg slike enorme kostnader for å kunne forsvare meg selv i en rettssak som dette. Mitt ønske er å hjelpe andre som ikke har en stemme, sier hun.

Superstjernen har nå bestemt seg for å donere penger til en rekke organisasjoner som hjelper ofre som er blitt utsatt for seksuelle overgrep.

- Dette er en viktig seier, sier hennes advokat Douglas Baldridge til Independent:


- At en så fremtredende og bemerkelsesverdig kvinne som Taylor Swift står opp for seg selv og setter en grense for hva som er akseptabelt å gjøre, er utrolig viktig, sier han. 

Det inspirerer alle mennesker, ikke bare kvinner, til å ha mot til å sette grenser, og vite hvor grensene er. Grensene settes av gjensidig respekt mellom to mennesker. Både gutter, jenter, menn og kvinner - alle - må finne ut hvor deres grenser går. 

Det handler om respekt og anstendighet. Hun satte ned foten, og sa at her går grensen. Hun gjorde det. Taylor Swift gjorde det, sier advokaten. 


Flere kanaler