BIRD BOX: Sandra Bullock i rollen som Malorie Hayes i en scene med barna «Girl» og «Boy».
BIRD BOX: Sandra Bullock i rollen som Malorie Hayes i en scene med barna «Girl» og «Boy». Foto: Stella Pictures
Netflix-filmen «Bird Box» har blitt en enorm suksess med høye seertall fra starten. 45 millioner mennesker streamet filmen den første uken etter at den ble lansert 13. desember.

Men nå ser selskapet seg nødt til å gå ut med en advarsel etter suksessen. «Bird Box»-fans over hele verden går nemlig nå med bind for øynene, slik hovedrolleinnehaver Sandra Bullocks karrakter Malorie Hayes og hennes to barn «Boy» og «Girl» gjør i filmen.

I filmen må karakterene beskytte øynene for å ikke se en forferdelig kraft som vil drepe dem. 

Dette har ført til noe som omtales som «Bird Box-challenge», der målet er å gjøre diverse ting med bind for øynene, for deretter å legge det ut i sosiale medier. 

Dette kan være uskyldige aktiviteter som å gå rundt i sitt eget hus med øynene tildekket for å gjenskape scener i filmen. Men noen drar den også lenger, og videoer viser blant annet fans som kjører bil med bind for øynene:


Men det er ikke Netflix særlig begeistret for, noe de nå tydelig prøver å få frem i en Twitter-melding:


«Jeg kan ikke tro at jeg er nødt til å si dette, men: Vær så snill og ikke skad dere med Bird Box-challenge. Vi vet ikke hvordan dette startet og vi setter pris på støtten, men Boy og Girl har kun et ønske for 2019, og det er at dere ikke ender opp på sykehus på grunn av filmen», skriver Netflix.


Det er foreløpig ikke kjent om noen har blitt alvorlig skadd som følge av «Bird Box»-utfordringen.

Noen går også ut mot utfordringen, og reagerer på at voksne blir med på den, og at deres utfordring heller burde være å hjelpe de som virkelig er blinde.

Flere kanaler