Foto: P4

 

- Dette er bibelen for alle som leser Se og Hør! sier redaktør og forlagssjef i Aller forlag Einar Røhnbæk om oppslagsverket, som presenterer en liten biografi av 650 av våre kjente og mer ukjente linselus.

 

Strenge kriterier

 

Kjendisleksikon er en oversikt over hvilke profilerte nordmenn som fortjener den ærefulle statusen som A-kjendis, hvem som må klamre seg til en B-status og hvem som få merkelappen C-kjendis. Det er nemlig strenge kriterier for å kvalifisere som kjendis.

 

- Jeg vet at flere kjendiser vil bli snurt over hvor de havner på lista. Det er flere som allerede har tatt kontakt med oss fordi de lurer på hvor de har havnet. Men jeg kan si med sikkerhet at ingen av A-kjendisene har kontaktet oss, for å si det sånn. Er du A-kjendis har du såpass trygghet at du ikke lurer på statusen din, og dessuten bryr du deg heller ikke så veldig.

 

Han forsikrer om at lista over A-kjendiser er veldig eksklusiv, og det er omtrent 50 navn som fortjener plass i toppsjiktet,

 

B-kjendisen Vendela

 

- Et gjennomgående trekk for de kjendisene som har ringt er at samtlige rangerer seg selv høyere enn det vi har gjort, humrer Røhnbæk.

 

Det viktigste kriteriet for å kunne kalle seg kjendis er ikke overraskende kjenthet.

 

- Er du kjent så er du kjendis, men for å være A-kjendis må du være superkjent, folk må vite hvem du er. Og ikke minst, du må være superkjent over lang tid! Det er også viktig at du gir nok av privatlivet ditt til at folk føler de kjenner deg.

 

- Kjenthet er svært subjektivt kriterium som er vanskelig å måle, men det ligger et seriøst arbeid og omfattende research bak denne boka, forteller Røhnbæk.

 

Kjendiser som troner på Norges A-liste er:

Ole Gunnar Solskjær

Thomas Giertsen

Åge Aleksandersen

Wenche Myhre

Petter Solberg

John Arne Riise

Dorthe Skappel

Liv Ullmann

Ane Dahl Torp

Petter Stordalen.

Gro Hammerseng

Sven Nordin

Jens Stoltenberg

Kristin Halvorsen

 

Blant dem som må ta til takke med B-status er:

Vendela Kirsebom

Tone Damli Aaberge

Jo Nesbø

Maria Bonnevie

 

 

Flere kanaler