VINNER: Ole Einar Bjørndalen  ble kalt «Kongen av skiskyting» mens han var aktiv. Her fra Ruhpolding i Tyskland i januar 2018.
VINNER: Ole Einar Bjørndalen ble kalt «Kongen av skiskyting» mens han var aktiv. Her fra Ruhpolding i Tyskland i januar 2018. Foto: NTB scanpix
Ole Einar Bjørndalen (44) blir fortsatt å se på norske TV-skjermer framover.

Fredag ettermiddag offentliggjorde TV2 at skiskytterlegenden, som la opp i april i år, er hyret inn som ekspert - og at han debuterer allerede under sesongåpningen for skiskytterne på Sjusjøen i helgen.

– Vi er stolte og glade over å få Ole Einar på laget. Han var svært ettertraktet og har ikke manglet tilbud etter karrieren, så vi synes det er stor stas at han velger TV2 Sporten videre, sier sportsredaktør i TV2, Vegard Jansen Hagen, i en pressemelding.

Bjørndalen kan skilte med hele 13 OL-medaljer, 45 VM-medaljer og 95 individuelle seire i verdenscupen. Nå gleder han seg til nye utfordringer.

– Jeg setter stor pris på å få lov til å jobbe med TV2. Jeg er så glad i skiskyting og sport at jeg tenker jeg har noe å bidra med enda noen år, sier 44-åringen.

Nylig ble det kjent at TV2 har skrevet avtale med en annen stor, norsk skiløper - som fortsatt er aktiv.

Flere saker

Naive foreldre kan gi mer ungdomsfyll - Ungdom vil drikke mer ansvarlig hvis de ikke får smake alkohol hjemme før de fyller 18 år. Lørdag 14.09 2019
Flere kanaler