HØYE SEERTALL: Helene Olafsen og Stian Blipps første «Senkveld» hadde nesten 600.000 seere.
HØYE SEERTALL: Helene Olafsen og Stian Blipps første «Senkveld» hadde nesten 600.000 seere. Foto: NTB scanpix
I helgen var det duket for flere sesongpremierer på norsk tv, og aller mest spente var nok TV2-ledelsen, som for første gang kunne skilte med talkshow-kongen Fredrik Skavlan, i tillegg til nye programledere på flaggskipet «Senkveld».

Og for å ta det siste først; «Senkveld med Helene og Stian» leverte oppsiktsvekkende gode seertall.

Helene Olafsen og Stian Blipp samlet hele 582.000 seere i premiereprogrammet sent fredag kveld - noe som er vesentlig mer enn det første «Senkveld med Thomas og Harald» i fjor høst, som hadde 454.000 seere.

– Vi er superfornøyd med fredagen vår, og premiereprogrammene våre, Skavlan og Senkveld, leverer godt over våre egne forventninger. Debutantene Helene og Stian gjør en fantastisk jobb og sammen med Fredrik Skavlan bidrar de til at TV 2 ble den desidert største kanalen i den kommersielle målgruppen 20-49 år, sier kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2.

For Fredrik Skavlan ble det imidlertid en nedtur, hvis man sammenligner med da han sendte på NRK. Fredagens «Skavlan» samlet 440.000 seere - en nedgang på rundt 200.000 fra premieren på NRK1 i fjor høst (651.000 seere), skriver Kampanje.

Den store vinneren på fredagskvelden ble «Lindmo», som i direkte konkurranse med TV2-Skavlan samlet 612.000 seere på NRK1.


skavlan
PÅ TV2: Fredrik Skavlan har byttet kanal på fredagskvelden. Foto: NTB scanpix


Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler