PEPPA GRIS: Barne-TV-serien får nå uventet oppmerksomhet.
PEPPA GRIS: Barne-TV-serien får nå uventet oppmerksomhet. Foto: Channel 5
Barn over hele verden, også i Norge, har de siste årene stiftet bekjentskap med den vesle rosa grisen, Peppa gris.

Nå skaper imidlertid den britiske barne-TV-serien overskrifter i Australia – for en episode som omhandler edderkopper.

I den aktuelle episoden finner Peppa og lillebroren Georg en edderkopp, og de blir raskt beroliget av Pappa Gris, som uttaler at «du trenger ikke være redd, de kan ikke skade deg», skriver Birmingham Mail. Peppa og lillebroren plukker deretter opp edderkoppen, leker med den, og serverer te.

Den pedagogiske og kjærlige tilnærmingen til insektet blir imidlertid ikke omfavnet av foreldre på andre siden av jordkloden.

I Australia, hvor det finnes en rekke giftige edderkopper, har flere foreldre reagert på at barna tilsynelatende oppfordres til å behandle krypene som kjæledyr.


Saken fortsetter under bildet
peppa
KOSER SEG: Familien til Peppa Gris blir god venn med edderkoppen i den aktuelle episoden. Foto: Channel 5

Ombestemte seg
Episoden gikk på luften på Nickelodeos barnekanal, Nick Jr, i Australia 25. august, og kanalen forsvarte først beslutningen.

«Episoden er godhjertet, vennlig og har en veldig mild framtoning. Det overordnede budskapet er at alle skapninger skal respekteres [...] Edderkoppen ser ikke ekte ut, har et smilende ansikt, og er vist i en kontekst med andre snakkende dyr», het det i en uttalelse, ifølge The Guardian.

Etter at flere medier tok kontakt, har imidlertid Nick Jr ombestemt seg. De mener fortsatt episoden er godt laget, men fjerner den for videre visning etter en helhetsvurdering.

Årlig blir rundt 2000 personer bitt av edderkopper i Australia, skriver The Telegraph. Det er imidlertid svært sjelden noen dør av et bitt; sist gang det skjedde var i 2016, og da var det 37 år siden forrige gang.


Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler