FØRSTEMANN: Alexander Rybak er aller først ut i sin semifinale i årets Eurovision Song Contest.
FØRSTEMANN: Alexander Rybak er aller først ut i sin semifinale i årets Eurovision Song Contest. Foto: NTB scanpix
Alexander Rybak blir den aller første som går på scenen i Lisboa under den andre semifinalen i Eurovision Song Contest i år.

Det er klart etter at rekkefølgen i de to semifinalene, som går av stabelen 8. og 10. mai, nå er trukket.

Deltar for andre gang
Rybak tok Europa med storm da han vant Eurovision Song Contest for Norge med låta "Fairytale" i Moskva i 2009. Låta vant med 16 tolv-poengere og 387 poeng totalt. Dette var da poengrekord i sangkonkurransen, en rekord som ikke ble slått før i 2016, da hele poengsystemet ble endret.

Nå stiller han på nytt, denne gang med låta "That's How You Write A Song". Låta ligger foreløpig på en niendeplass hos bettingbyråene.

Ti går videre
I semifinalen i Lisboa torsdag 10. mai skal Norge konkurrere mot 17 andre land, blant annet nabolandene Sverige og Danmark.

Ti land fra hver semifinale går videre til den store finalen lørdag 12. mai. I tillegg er Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Spania, Italia og fjorårets vinner, Portugal, direktekvalifisert.

Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler