IKKE LURT: Det kan være dumt å støvsuge opp edderkoppene. De lever nemlig lenger enn du tror inne i posen.
IKKE LURT: Det kan være dumt å støvsuge opp edderkoppene. De lever nemlig lenger enn du tror inne i posen.
Det enkle ikke alltid det beste. For om du velger å støvsuge opp edderkoppen vil den kunne leve lenge. Enten gjør du det med vilje, eller så forsvinner den plutselighet inn i støvsugeren og vips så er den borte. Trodde du.

Men edderkoppen er ikke nødvendigvis død selv om den havner i støvsugerposen din. Og det er helt utrolig hvor lenge den faktisk kan leve livet sammen med restene fra gulvet i hjemmet ditt.

Saken fortsetter under bildet
Kjelleredderkopp
STERK: Edderkoppen kan leve i 200 dager i en støvsugerpose. Den klarer nemlig å endre hele stoffskiftet i kroppen ved "nødsituasjon". Foto: Wikipedia

Ifølge vitenskapsmagasinet Illustrert vitenskap kan all skiten i støvsugerposen gi edderkoppen næring nok til å leve lenge og bare tanken på at den kravler rundt der er ekkel.

Edderkoppen har nemlig en helt unik egenskap når det kommer til stoffskiftet, som settes ned og den åttebeinte kan faktisk leve sitt glade liv der i opptil 200 dager.


Det er riktignok en viss mulighet for at edderkoppen kan dø i oppsugingsprosessen.

«For en edderkopp betyr det ganske sterk medfart å fare med høy fart gjennom en støvsugerslange. Er den så heldig å komme seg uskadet hele veien ned til støvmassene, vil den sannsynligvis gjøre alt for å komme ut av mørket igjen.» skriver ekspertene i magasinet. 

Flere saker

- Dom viser at barnevernet er i krise - Flere dommer i Menneskerettighetsdomstolen viser at det norske barnevernet er i krise. Tirsdag 19.11 2019
Mer depresjon blant sauebønder i ulveområder Sauebønder som bor i ulveområder har større har oftere angst og depresjon enn andre sauebønder. Onsdag 20.11 2019
Flere kanaler