13 år gamle Courtney Hadwin har tatt verden med storm de siste par dagene.

Den sjenerte, britiske tenåringen stilte opp på audition i America's Got Talent, og før hun begynte å synge, fortalte hun dommerne at hun var litt nervøs.

– Det er helt greit, det er en stor scene og det er mye folk. Men det er en grunn til at du er her, så kjør på og lykke til, beroliger dommer Mel B.

Og så fort 13-åringen åpner munnen, får både dommere og publikum raskt noe annet å tenke på.

Saken fortsetter under videoen


Får gullknappen
Courtney gir samtlige i salen hakeslepp med sin utrolige versjon av klassikeren «Hard to Handle» – og dommer Howie Mandel sammenligner henne med Janis Joplin.

– Du er fra en annen tid, utbryter Mandel, som virker skuffet over at han ikke kan tilby 13-åringen en platekontrakt der og da.

– Det eneste jeg kan gjøre for deg, unge dame, er å gi deg...gullknappen, sier Mandel idet han bøyer seg fram over dommerbordet og trykker.

Gullknappen, eller «golden buzzer» gjør at deltakeren blir sendt rett videre til de direktesendte kvartfinalene. Hver dommer kan kun trykke på knappen én gang per sesong.

«Dette var mer enn jeg kunne drømme om», skriver 13-åringen på Twitter etter at auditionen er vist på TV.

Saken fortsetter under innlegget

Enorm spredning
Den utrolige videoen er blitt en av de mest populære videoene fra America's Got Talent noensinne.

På bare et par dager er den sett nesten 100 millioner ganger på Facebook og YouTube, og på Facebook har antall delinger passert 1 million.


Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler