RØD LØPER: Fredag var mange av skuespillerne samlet, i forbindelse med premieren på Colosseum kino i Oslo. F.v: Jonas Hoff Oftebro, Kathrine Thorborg Johansen, Edith Haagenrud-Sande, Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner.
RØD LØPER: Fredag var mange av skuespillerne samlet, i forbindelse med premieren på Colosseum kino i Oslo. F.v: Jonas Hoff Oftebro, Kathrine Thorborg Johansen, Edith Haagenrud-Sande, Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner. Foto: NTB scanpix
Katastrofefilmen «Skjelvet» ser ut til å en av årets største suksesser på norske kinoer - bare få dager etter premieren.

Mandag kom det ferske tall som viser at hele 154.109 mennesker allerede har tatt seg til kinosalen for å se Oslo bli lagt i ruiner.

Rett bak Kon-Tiki
Dette gjør at filmen inntar topplasseringen når det gjelder årets beste åpningshelg for en norsk film - og nummer to noensinne, etter Kon-Tiki (164.804 besøkende).

– At publikum besøker kinoene i en av sommerens siste fine helger er bare fantastisk. Det beviser at vi har tatt sjumilssteg når det gjelder å lage storfilmer som dette. Vi har satt standard og truffet en nerve, sier produsent Martin Sundland til NRK.

«Skjelvet» er oppfølgeren til «Bølgen (2012), og er Johan Andreas Andersens debut som spillefilmregissør.

skjelvet
DRAMATISK: Katastrofefilmen «Skjelvet» bygger på et reelt jordskjelv som rammet Oslo i 1904. Foto: Fantefilm/Nordisk Film Distribusjon

Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler