JULEHIT: Maria Menas «Home for Christmas» er allerede blitt en klassiker.
JULEHIT: Maria Menas «Home for Christmas» er allerede blitt en klassiker. Foto: AFP
Maria Menas «Home for Christmas» fikk æren av å være første låt ut da P4s søsterkanal, P7 Klem, ble forvandlet til Julekanalen P7 Klem klokken 09.00 fredag morgen.

Det var lytterne som fikk bestemme hvilken sang som skulle åpne juleballet, og et flertall valgte altså den relativt nye julesangen - som allerede har rukket å bli en folkekjær klassiker.

– Det føles veldig godt! Sangen er blitt viktig for meg også, forteller Maria Mena (32) til Julekanalen P7 Klem.

Hun skrev sangen på forespørsel fra regissør Bent Hamer, som i 2010 laget filmen «Hjem til jul».

– Hadde du julestemning da du skrev den?

– Nei, dette var i juli. Jeg skrev den og tenkte ikke noe mer på det. Da jeg var på ferie i California i november, ble jeg oppringt av plateselskapet og bedt om å komme hjem umiddelbart. Årsaken var at jeg, helt uten å mene det, hadde laget en hit, sier Mena.

Saken fortsetter under bildet
Maria mena
PÅ SCENEN: Maria Mena gleder seg til miniturnéen før jul. Her under Spellemannprisen 2012 i Stavanger konserthus. Foto: NTB scanpix

Må ha julelunsj og julefilm
Artisten røper at hun har noen faste aktiviteter hun «må» gjøre hvert år, for å komme i den rette julestemningen.

– Jeg spiser lunsj på Bristol i førjulstiden og ser «Love Actually». I tillegg tenner jeg i peisen og kler meg godt og varmt - og tillater meg å kjenne på den gode lukten av vinteren. Dette gir meg litt julestemning, forteller 32-åringen.

«Home for Christmas» er også navnet på Maria Menas lille konsertserie i november og desember, men hun påpeker at det ikke er snakk om noen juleturné.

– Jeg synger mine egne låter, og må jo også ha med «Home for Christmas». Sangen er en liten bonus for meg hvert år. Nå for tiden har jeg sittet mye hjemme og skrevet låter, men så får jeg lov til å ta en liten turné på grunn av denne «Home for Christmas», ettersom folk ønsker å høre den før jula setter inn, sier Mena til Julekanalen P7 Klem.

Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler