OSCAR: Casey Affleck trekker seg som Oscar–utdeler.
OSCAR: Casey Affleck trekker seg som Oscar–utdeler. Foto: AFP
Tradisjonen under Oscar–utdelingen er at fjorårets vinnere av prisene «beste mannlige og kvinnelige hovedrolle» deler ut tilsvarende pris til det motsatte kjønn året etter. 

Affleck vant prisen for beste mannlige skuespiller i fjor, for prestasjonen i «Manchester By The Sea», og skulle derfor overrakt statuetten til den kvinnen som vinner denne kategorien i år, skriver VG

Men ifølge nettstedet The Wrap har skuespilleren bestemt seg for å droppe både utdeler–oppdraget og selve prisutdelingen som finner sted i Los Angeles 4. mars. 

Saken fortsetter under bildet
søksmål
SØKSMÅL: Affleck skal ha inngått forlik med to kvinner som anklaget ham for seksuell trakassering. Foto: AP

Søksmål
Årsaken til denne beslutningen skal være kontroversen rundt et åtte år gammelt søksmål hvor to kvinner anklaget Affleck for seksuell trakassering. Søksmålet endte med forlik for begge kvinnene. 

Saken fikk stor oppmerksomhet rundt fjorårets Oscar–utdeling, da det ble klart at den 42 år gamle skuespilleren var nominert. Det var skuespiller Brie Larson (27) som delte ut prisen da Affleck vant, men hun unnlot å klappe da han mottok prisen. 

Hun skal etterpå ha forklart at oppførselen hennes «talte for seg selv». 

Saken fortsetter under bildet
nejj
KLAPPET IKKE: Brie Larson delte ut Oscaren til Casey Affleck, men klappet ikke for at han vant. Foto: Reuters

#Metoo
Affleck–saken har på nytt blitt et tema i #metoo–kampanjen og flere har uttalt seg kritisk til at en person med så anklager mot seg, kunne vinne en Oscar. Affleck har ikke selv kommet med noen formell uttalelse om saken, men ifølge kilder vil han ikke at misnøyen mot ham skal overskygge prisvinneren eller festen. 

Det var under innspillingen av dokumentarfilmen «I'm Still Here» de to kvinnene gikk til sak mot Affleck. De skal begge ha jobbet for produksjonsselskapet som produserte dokumentaren, et selskap skuespilleren selv eier. Summene i søksmålet skal ha vært på rundt 12 og 15 millioner kroner. 

Det er ikke kjent hvor mye Affleck måtte ut med i forliket, men skuespillerens advokat uttalte den gangen at «alle parter var tilfreds med avtalen».  


Flere kanaler