MAGISK UNIVERS: Dahls historier får nytt animert liv.
MAGISK UNIVERS: Dahls historier får nytt animert liv. Foto: NTB scanpix
Roald Dahls historier har for de fleste vært en stor del av barndommen, og har inspirert til prisvinnende filmer og skuespill i flere år. Noen av hans mest kjente fortellinger som «Charlie og sjokoladefabrikken» og «Matilda» kommer nå til å få et nytt uttrykk.

Nå kommer hele Dahls univers til å få en ny form i et samarbeid med strømmetjenesten Netflix. For første gang skal Netflix jobbe sammen med The Roald Dahl Story Company for å lage et helt nytt animert univers.

Netflix sier i en pressemelding at de tenker å holde seg trofast til den særegne sjelen og tonen til Dahl, samtidig som de skal bygge ut et fantasifullt historie-univers som utfolder seg mye lengre en sidene i bøkene.

– Vårt oppdrag er å få så mange barn som mulig verden rundt til å oppleve den unike magien og de positive budskapene med Roald Dahls historier, fortalte Roald Dahls enke Felicity Dahl.

Det er hele 16 historier det er avtale om at skal være med i det nye universet, og der finner man blant annet «Charlie og sjokoladefabrikken», «Matilda», «Den kjempestore krokodillen» og «Georgs magiske medisin».

Den første Roald Dahl-animasjonen er satt til å starte produksjonen en gang i 2019.


Flere saker

Foreslår å fjerne "enkepensjon" Regjeringen foreslår å fjerne ordningen som gir tilleggspensjon til etterlatte. Fredag 18.09 2020
Flere kanaler