ANSATT: Ole Gunnar Solskjær blir i Manchester United i minst tre år framover.
ANSATT: Ole Gunnar Solskjær blir i Manchester United i minst tre år framover. Foto: AFP
0:00 | 1:00
Manchester United bekrefter nå at de har ansatt Ole Gunnar Solskjær (46) som permanent manager i klubben.

Nordmannen har skrevet under på en treårskontrakt.

– Fra dagen jeg kom hit har jeg følt meg hjemme i denne spesielle klubben. Det var en ære å være spiller, og senere å starte trenerkarrieren her. De siste månedene har vært en fantastisk opplevelse, og jeg vil takke alle trenere, spillere og støtteapparatet for jobben vi har gjort så langt, sier Solskjær i en pressemelding.

46-åringen ble hyret inn som midlertidig manager da Jose Mourinho fikk sparken i midten av desember. Siden den gangen har klubben bare tapt to kamper - og kvalifisert seg til kvartfinalen i Champions League.

Saken fortsetter under innlegget

– Har nesten ikke ord
Kommentatorlegende Arne Scheie er over seg av begeistring når P4 ringer ham torsdag formiddag.

– Det er så stort og så moro for Ole Gunnar og for alle som er opptatt av Manchester United og norsk fotball. At en nordmann skal lede verdens mest berømte klubb...jeg har nesten ikke ord. Det er så fortjent og det er utrolig moro, sier Scheie.

Han får støtte av mangeårig landslagsspiller og nå Viasat-ekspert, Jan Åge Fjørtoft.

– Det er en av de største jobbene du kan ha i internasjonal fotball. Manchester United er et av de største brandene i sportsverdenen, sier Viasat-ekspert Jan Åge Fjørtoft.

Saken fortsetter under innlegget

– Taler for seg
Manchester United-direktør Ed Woodward er full av lovord om nordmannen.

– Resultatene etter at Ole tok over som midlertidig manager i desember, taler for seg. Men mer enn bare prestasjoner og resultater, bringer han med seg erfaring både som spiller og trener, kombinert med en ambisjon om å gi unge spillere sjansen - og en dyp forståelse for klubbkulturen. Alt dette betyr at han er rett person til å ta klubben videre, sier Woodward i pressemeldingen.

Ifølge flere engelske medier får Solskjær en lønn på mellom 50 og 80 millioner kroner.

Flere kanaler