FÅR KJEFT: Ole Rolfsrud og Selda Ekiz er programledere for NRKs nye lørdagsunderholdning.
FÅR KJEFT: Ole Rolfsrud og Selda Ekiz er programledere for NRKs nye lørdagsunderholdning. Foto: Geir Egil Skog/NRK
NRK har mottatt flere klager etter at de arrangerte en eggkastingskonkurranse i det nye underholdningsprogrammet «Alle mot 1».

– Jeg har sendt en formell klage til NRK på måten de håndterer mat i programmet "Alle mot 1". Det er vel ikke så mye mer å si enn at dette er meningsløs sløsing med ressurser, sier Anne Marie Schrøder, kommunikasjonssjef i Matvett AS, til Nationen.


Knuste 62 egg
I konkurransen skulle håndballspillere kaste 216 egg til hverandre, og deltakerne og publikum skulle gjette hvor mange som ble knust. Fasiten ble at 62 egg knuste.

Matvett, som altså står bak én av klagene, mener det er svært problematisk at matsvinn blir underholdning i beste sendetid lørdag kveld.

– At de bruker mat i konkurranser på denne måten er helt unødvendig, og på dette området må de bli bedre. Dette handler om ubevissthet fra NRK sin side, sier Schrøder til avisen.

Matvett ønsker ikke å utdype kritikken overfor P4.

– Vil ha større fokus på dette
Prosjektredaktør for underholdning i NRK, Pia Basberg, presiserer at de har hatt 28 oppgaver i løpet av de fire programmene som er sendt, og at bare én av dem har handlet om matkasting.

– Jeg forstår kritikken med kasting av egg. «Alle mot 1» har på kort tid blitt et stort familiesamlende underholdningsprogram. NRK har en viktig oppgave med å sende ut riktige signaler i forhold til dette temaet og så når vi lager underholdning. Vi vil derfor ha et enda større fokus på dette i fortsettelsen av serien, sier Basberg til P4.

LES OGSÅ: 373 seere har klaget på dette «Nytt på nytt»-innslaget


Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler