HISTORISK: Som første kvinnelige solo-rapper stakk Cardi B av med prisen for beste rap album.
HISTORISK: Som første kvinnelige solo-rapper stakk Cardi B av med prisen for beste rap album. Foto: AFP
Mandag ble den årlige musikkprisutdelingen The Grammys holdt i Los Angeles i USA. Artister som Lady Gaga, Post Malone og Ariana Grande var nominert til flere prestisjetunge priser, men det var én stjerne som fikk ekstra mye oppmerksomhet.

For aller første gang var det en kvinnelig soloartist som stakk av med prisen for beste rap-album, nemlig Belcalis Almanzar, bedre kjent under artistnavnet Cardi B. 

Selv om mange var glade på Cardi Bs vegne, varte ikke gleden lenge. På Instagram fylte kommentarfeltet seg med hatefulle kommentarer fra personer som mener rapperen ikke fortjente prisen.

Cardi B fyrte tilbake mot kommentarene med en video på Instagram der hun forteller at hun er lei av å høre at hun ikke fortjener prisen.

«Albumet fikk platinum to ganger. På hver eneste liste som finnes var albumet topp ti og nummer en. Jeg jobbet veldig hardt og låste meg inn i studioet i tre måneder. Jeg sov ikke i min egen seng på fire dager noen ganger, samtidig var jeg gravid», forteller Cardi B.

«Det er ikke min stil å rakke ned på noen for å få andre opp. Jeg har jobbet hardt for det jævla albumet» sier hun. Hele hatstormen førte til at «Bodak Yellow»-rapperen valgte å slette videoen og Instagram-brukeren.

«Søppel»
Blant de nominerte til prisen var også rapperen Mac Miller som døde av overdose i september 2018. Millers tidligere kjæreste Ariana Grande var ikke særlig fornøyd med hvem som fikk prisen. Stjernen tvitret blant annet «faen» og «søppel» rett etter prisen ble delt ut. Flere Twitter-brukere tolket det som at hun mente Cardi B ikke fortjente å vinne.

Grande slettet tweetene og forklarte i etterkant at det handlet ikke om at Cardi B ikke fortjente å vinne, men heller det at Miller skulle ha vunnet. Og i tillegg hadde Mac Millers foreldre blitt invitert til utdelingen og var tilstede for å hedre han, noe Grande mente var unødvendig av Grammy-organisasjonen å gjøre siden han ikke vant. Grande deltok ikke selv på utdelingen etter en tidligere krangel med Grammy-organisasjonen.

Cardi B
NORSK DANSER: Cardi B under sin opptreden på Grammys, med norske danser Mona Berntsen til høyre. Foto: AFP

Norsk dansehjelp
Cardi B opptrådte også på Grammy-showet, og med seg hadde hun en gjeng dansere. Blant dem var norske Mona Berntsen som er kjent som dommer i Norske Talenter. Tidligere har Berntsen også opptrådt på Oscar-utdelingen og Billboard Music Awards, og hun har danset med flere store artister som Justin Bieber, Alicia Keys og Chris Brown.

Flere saker

Provoserte sykepleiere -Det er provoserende at folk ikke tar ansvar og overholder smittevernreglene. Tirsdag 11.08 2020
Flere kanaler