Se det for deg som en drøm. Du står der og synger, folk samler seg rundt deg, de synger med, putter noen slanter i hatten og har det riktig så hyggelig. En gatemusikant spiller for alle typer mennesker hele dagen og legger sjelden merke til hvem som faktisk står og hører på.

Av og til kan det imidlertid lønne seg å heve blikket og se hvem som står foran deg mens du synger. For hva om det faktisk er artisten bak låta du synger som står og hører på?

Klarte ikke å stå stille
En gatemusikant i Moskva fikk nylig oppleve nettopp det, da han midt under låta «I Don't Wanna Miss A Thing» fra filmen Amrageddon plutselig oppdaget at selveste Steven Tyler sto blant tilhørerne. Og Aerosmith-vokalisten kunne ikke gjøre noe annet enn å slenge seg på låta han har sunget utallige ganger tidligere.

Som du ser på dette opptaket fra 4. september i år ble gatemusikanten naturlig nok noe overrasket da han plutselig sang duett med superstjernen.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Helt sjef
Det er ikke første gang at en superstjerne dukker opp uventet og spiller med en gatemusikant. Allerede i 1988 dukket Bruce Springsteen opp og gjorde 10 minutter med flere av sine største hits, da han oppdaget en gatemusikant som spilte låtene hans i forkant av en konsert i København.

Det hører til historien at Springsteen fylte hele det velkjente Strøget i den danske hovedstaden og donerte selvfølgelig alle pengene som kom inn til gatemusikanten.

Artikkelen fortsetter under videoen.


U2 i forkledning
Gutta i U2 gjorde en litt annen vri på stuntet, da de sammen med talkshow-verten Jimmy Fallon kledde seg ut som gatemusikanter og stile seg opp på en Subway-stasjon i New York for å spille et par av sine hits.Flere kanaler