PROGRAMLEDER: Tone Damli skal fronte TV3s nye datingprogram.
PROGRAMLEDER: Tone Damli skal fronte TV3s nye datingprogram. Foto: TV3/Rune Bendiksen
Tone Damli (30) blir programleder for første gang. 

Den profilerte artisten har takket ja til å fronte TV3s nye realityserie «Love Island».

– Jeg er jo selv en romantiker og har alltid vært opptatt av kjæresteri. For meg er dette er en ung og moderne variant av «Jakten på kjærligheten». Altså, dette er et program for folk som vil finne seg en kjæreste, sier Damli til VG.

I serien skal single gutter og jenter bo sammen i varme og luksuriøse omgivelser – ikke helt ulikt «Paradise Hotel». Forskjellen er at det nye programmet primært handler om å finne kjærligheten.

Seerne bestemmer
«Vi er på jakt etter deg mellom 23 og 35 år som er lei av overfladisk swiping på Tinder og ønsker å bli kjent med mennesket som befinner seg bak det ytre. Programmets tone er leken, i en karusell av følelser som følger jakten på den rette. Det brukes gjennomgående mye humor og programmet har en feelgood touch», skriver TV3 i sin omtale av programmet.

– Jeg gleder meg enormt til å være programleder for Love Island. Programmet har vært en suksess i flere land, så det blir veldig spennende å få være med på den norske versjonen. Jeg synes det er ekstra gøy at seerne kan være med å bestemme hva som skal skje! De kan for eksempel stemme en person ut eller inn, bestemme hvem som skal gå på date, eller hva slags tema en fest skal ha, ved å stemme i appen, sier Tone Damli Aaberge i en pressemelding.

Omstridt
«Love Island» har skapt utallige overskrifter i Storbritannia de siste årene, blant annet på grunn av sex og intriger, og TV-personligheten Piers Morgan er blant dem som har kritisert programmet i harde ordelag.

– Love Island er hjernedød TV for sexgale, griske og umoralske folk, har Morgan tidligere uttalt, ifølge Express.

Serien er solgt til 40 land over hele verden.

damli
TV-JOBB: Tone Damli har tidligere vært dommer i TV2-programmet «Idol», her sammen med Gunnar Greve Pettersen (t.v.) og Esben 'Dansken» Selvig i 2013. Foto: NTB scanpix

Flere kanaler