UTESTENGT: Russiske Julia Samoylova nektes innreise i Ukraina. Med det får hun ikke deltatt i finalen av Eurovision Song Contest i Kiev 13. mai. Bildet er fra åpningen av Paralympiske vinterleker i Sotsji i 2014.
UTESTENGT: Russiske Julia Samoylova nektes innreise i Ukraina. Med det får hun ikke deltatt i finalen av Eurovision Song Contest i Kiev 13. mai. Bildet er fra åpningen av Paralympiske vinterleker i Sotsji i 2014. Foto: AP
Ukraina utestenger den russiske finalisten Julia Samoylova fra finalen i Kiev. 

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Med balladen «Flame is burning» gikk hun til topps i den russiske finalen av det vi kjenner som Melodi Grand Prix her i Norge. 

Ulovlig innreise 
Nylig opptrådte hun på Krim-halvøya, som Russland tilegnet seg i Russland. Å reise til Krim-halvøya via Russland er brudd på ukrainsk lov. Dette er årsaken til at Ukraina som er vertsnasjonen til Eurovision Song Contest utestenger Samoylova.


Tre år
Den russiske artisten kom på andreplass i Russlands svar på X-Factor i 2013. Samoylova som selv har sittet i rullestol siden hun var barn opptrådte også på åpningsseremonien av Paralympiske vinterleker i Sotsji i 2014. 

Nå utestenges hun fra finalen i verdens største  musikkonkurranse, og dersom Ukraina stikker av med seieren de nærmeste årene kan det nok en gang se mørkt ut for Julia Samoylova.

– Ukrainsk sikkerhetstjenste har utestengt den russiske statborgeren Yulia Samoylova og kan ikke gjøre innreise i Ukraina de neste tre årene. Det skriver talspersonen for sikkerhetstjenesten, Olena Gitlianska.Flere saker

Mat fra Midtøsten
Mat fra Midtøsten Fredag 22.05 2020
Mange barn blir ikke hørt Fire av ti barnevernsbarn blir ikke hørt i saker om seg selv. Fredag 22.05 2020
Flere kanaler