KÅT: Skilpadden Diego er far til over 800 barn. Hans parringsinstinkt har overgått alles forventninger.
KÅT: Skilpadden Diego er far til over 800 barn. Hans parringsinstinkt har overgått alles forventninger. Foto: AFP
De siste 50 årene har skilpadden Diego vært svært opptatt, han har reddet sin egen art. Metoden? Han har hatt ekstremt mye sex.

Det er den engelske nettstedet Metro som skriver om den kåte skilpadden, som har gitt liv til over 800 barn og på den måten har reddet sin egen art. 

Diego er en kjempeskilpadde og veier over 80 kilo. For 50 år siden ble han fraktet fra San Diego Zoo til Galapagos øyene med det håpet at han skulle parre seg med øyas kvinnelige beboere. Han har overgått alles forventninger. 

Saken fortsetter under bildet
Diego
VILLBASSE: Diego begynner å bli en voksen mann, men har ikke glemt gamle triks. Foto: AFP


Før Diego tok tak var det kun to mannlige og 12 kvinnelige individer av arten med det latinske navnet Chelonoidis hoodensis. Nå har rundt 2000 kjempeskilpadder blitt satt ut på øya og arten er ikke lenger truet. 

Diego selv lever i et parringssenter sammen med seks kvinnelige kjempeskilpadder og ifølge ryktene har han ingen problemer med å holde de opptatt. 

– Han er en svært seksuellt aktiv og har bidratt enormt til å redde arten. En genetisk studie vi gjennomførte viste at Diego er far til nesten 40 prosent av avkommene som er sluppet ut i det fri, uttalte Washington Tapia, en spesialist som jobber i Galapagos Nasjonalpark til Metro. 


Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler