SKADELIG: Et kjøttbein kan være svært skadelig for hunden din. Nå advarer en veterinær mot å gi hunden det.
SKADELIG: Et kjøttbein kan være svært skadelig for hunden din. Nå advarer en veterinær mot å gi hunden det. Foto: Shutterstock
Du har helt sikkert sett det, hunder som lykkelig gnager på et kjøttbein, enten det er på film eller i virkeligheten.

Men nå rykker den britiske dyrevelferdsorganisasjonen People's Dispensary for Sick Animals (PDSA) ut og advarer hundeeiere mot å la hundene sine gnage på et slikt bein, i følge den britiske avisen The Telegraph.


Til avisen sier veterinær Rebecca Ashman at de stadig får inn hunder som har blitt syke på grunn av beina.

– Dessverre får vi stadig inn hunder med fordøyelsesproblemer og blokkeringer i magen som en følge av at de har fått i seg for store beinbiter eller splinter, som setter seg fast, forteller Ashman.

Stoppet salg etter dødsfall
The Telegraph skriver at den britiske matvaregiganten Tesco stoppet salget av naturlige kjøttbein til hunder etter rapporter om flere dødsfall, blant andre den to år gamle dvergschnauzeren Burtie. 


Han ble plutselig veldig syk og døde etter å ha spist et kjøttbein fra Tesco. Røntgenbildene avslørte beinbiter i magen på den lille hunden.

I følge PDSA ble 59 hunder behandlet for slike skader på deres sykehus bare i fjor.

hund
SØT: Det kan være fristende å gi hunden go'saker. Foto: Shutterstock

Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Fellingstillatelse på ulv Det er gitt skadefellingstillatelse på én ulv i sju kommuner i Agder. Lørdag 01.08 2020
Flere kanaler