DØMT: De to mennene som mishandlet denne kenguruen til døde sommeren 2015 ble denne uken dømt.
DØMT: De to mennene som mishandlet denne kenguruen til døde sommeren 2015 ble denne uken dømt. Foto: Facebook/@ABCSouthWest
Sommeren 2015 brukte to menn blant annet et kujern for å slå ihjel en kenguru som de fanget i en dam. Den ene mannen fikk hunden sin til å skremme kenguruen og deretter kastet de stein på den før de slo den gjentatte ganger. Til slutt dro mennene dyret ut av dammen, skriver ABC Australia.

Hendelsen ble filmet og dette ble brukt som bevis mot de to mennene i retten. Tirsdag denne uken ble det kjent at begge mennene erkjente seg skyldig i dyremishandling. Mennene mente imidlertid at de drepte kenguruen først og fremst for mat.

– Jeg forsøkte å drepe kenguruen på en mest mulig human måte, fortalte den ene mannen i retten ifølge ABC Australia.

Nederst i saken kan du se en video fra angrepet. Vi advarer mot sterke bilder.


Streng straff
De to mennene sier selv at de var i en vanskelig økonomisk situasjon og at det var grunnen til at de jaktet etter mat. Grunnen til at de ikke brukte et gevær til å skyte dyret var ifølge de to mennene at de ikke hadde våpentillatelse. 

Denne forklaringen trodde ikke rettens dommer på og trakk frem blant annet steinkastingen, bruken av hunden og at de brukte metallrør til å slå dyret.

– I flere minutter plaget dere kenguruen. Slik jeg ser det hadde dere det moro med å plage dyret, uttalte dommer Shackleton i retten.

Det endte med at den ene mannen ble dømt til 11 måneders fengsel, mens den andre ble dømt til å betale en bot på nesten 70.000 kroner. 

I Australia er denne dommen svært sjelden og i den vestre delen av landet er det den første fengselsdommen for dyremishandling. Dyreverner og leder av den lokale avdelingen av organisasjonen «Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals», David van Ooran, sier det er en utrolig dom.

– Det er en streng straff og en riktig straff. Dette var helt tydelig en forferdelig handling mot et forsvarsløst dyr. Denne typen oppførsel er fullstendig uakseptabel, fortalte han til ABC Australia.Flere kanaler