ULYKKE: Vibeke ble funnet død på en holme etter en vannscooterulykke like utenfor hytten i Arendal natt til søndag.
ULYKKE: Vibeke ble funnet død på en holme etter en vannscooterulykke like utenfor hytten i Arendal natt til søndag. Foto: NTB scanpix
Etter det ble kjent at langrennstjernen Vikebe Skofterud (38) døde natt til søndag 29. juli har hele landet vist sin sorg og støtte. Vibeke var for mange et forbilde med sine idrettsprestasjoner og sin åpenhet.

Under Norway Cup på Ekebergsletta spilles det hvert år en kjendiskamp mellom to organisasjoner, og i år møttes sammensatte lag fra MOT og Plan Norge til dyst.

Før kampen ble blåst i gang ble den avdøde langrennstjernen hyllet av publikum og spillere. I stedet for det tradisjonelle minuttet med stillhet, ble det valgt å holde en applaus i ett minutt for å hedre Skofterud. Både for hennes sportslige prestasjoner, men også for det hun gjorde for mange utenom idrettsarenaene.

– Vi har mistet en som betydde mye for mange, lød det over høyttaleranlegget før hele Ekebergsletta klappet.

P4s reporter på stedet Niclas Fonn Skinlo beskriver det hele som en rørende sanse som viser hvor elsket hun var, og fortsatt er.

Gå inn på P4s Instagram @p4radio for å se bilder og videoer fra kjendiskampen, som til slutt endte 5-2 i MOTs favør.

Hylles av langrennslandslaget
Flere idrettsutøvere kom med hilsener og kondolanser i dagene etter dødsfallet og det er tydelig at Skofterud hadde stor betydning for mange. Tidligere lagvenninner Therese Johaug og Marit Bjørgen kom med en uttalelse gjennom Norges Skiforbund. 

- Jeg har mistet en av mine beste venninner. En venninne som lyste opp rommet når hun kom, som ga alle rundt seg masse energi, kjærlighet og omsorg, sa Therese Johaug mandag.

- Jeg skjelver, er i sjokk og er fullstendig lamslått over den forferdelige nyheten jeg fikk i dag. Kjære Vibeke, dette var altfor tidlig. Jeg er ufattelig glad for alle fine stunder vi hadde sammen. Tøff konkurrent i løypa, men aller viktigst den varmeste, snilleste, tøffeste og morsomste dama i verden, skrev Bjørgen.

Idrettsminister Trine Skei Grande, som også var tilstede under kampen på Ekebergsletta, skrev også på Facebook at hun synes det er utrolig trist at Vibeke er død, og at det føles meningsløst når et menneske blir borte så ungt, og at hennes tanker går til familien i den tunge stunden.

Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler