BÅNDTVANG: Politiker ønsker å innføre båndtvang for katter.
BÅNDTVANG: Politiker ønsker å innføre båndtvang for katter. Foto: Shutterstock
Bystyrerepresentant for Venstre i Stavanger, Jan Erik Søndeland, ønsker båndtvang og obligatorisk ID-merking for katter, skriver Stavanger Aftenblad.

Stor pågang hos Dyrebeskyttelsen
Tidligere i sommer skrev P4 at Dyrebeskyttelsen har så stor pågang at det nå er sprengt kapasitet på flere av lokalavdelingene deres.

– Vi har hatt veldig stor pågang i år igjen, som årene før, fortalte veterinærfaglig rådgiver i Dyrebeskyttelsen, Birgitte Fineid, til P4 Nyhetene.


I følge TV2 tar Dyrebeskyttelsen i Norge inn 5500 hjemløse dyr årlig, og 87 prosent av dem er katter. Dette ønsker bystyrerepresentant Søndeland å gjøre noe med.

Båndtvang for katter
Søndeland og samboeren har selv vært fosterhjem for katter fra Dyrebeskyttelsen, og de har i dag åtte katter.

– Flere av kattene ble funnet avmagret, med dårlig pels og sykdommer. Hjemløse katter lider, og det er ikke greit, sier Søndeland til Stavanger Aftenblad.

Han foreslår flere tiltak til for å gjøre noe med problemet, og mener ID-merking av katter burde være påbudt. På den måten vil man lettere kunne returnere dyret til eieren sin.

– I tillegg bør man innføre et påbud om registrering i et nasjonalt register og innføre båndtvang på usteriliserte og ukastrerte katter som skal gå utendørs, sier Søndeland.

Flere kanaler