DESTRUERT: Nå sendes alle gave-eskene til papp-pressene.
DESTRUERT: Nå sendes alle gave-eskene til papp-pressene. Foto: Vinmonopolet
Julekalendere kommer i mange former og fasonger og er til for å gi både barn og voksne noe for å telle ned til jul. I de siste årene har det blitt mer og mer populært med julekaldere med 24 forskjellige typer øl.

Dersom du var en av de 2.000 som kjøpte kalenderen fra vinmonopolet i fjor må du lete andre steder i år. Nå har nemlig helse- og omsorgdepartementet stanset salget av kalenderen grunnet vinmonopolets særegne rolle.

– Vinmonopolet skal ikke konkurrere med andre selskaper, og derfor heller ikke selge andre produkter. Julekalenderen ble derfor avviklet etter god dialog med Vinmonopolet i forkant, forteller eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen til Dagsavisen.

Produktet det er snakk om er 24 pappesker som utgjør en kalender du kan fylle med hvilke flasker og drikker du selv ønsker.

Michaelsen forklarer at formålet med vinmonopolet er at salg av alkohol skal være kontrollert og at vinmonopolets oppgave er kun å selge alkoholholdige varer og alkoholfrie festdrinker.

Julekalender
Foto: Vinmonopolet

Blir ødelagt
Kommunikasjonsjef i Vinmonopolet Jens Nordahl forteller til P4 at de resterende julekalenderne kommer til å bli ødelagt.

– Det vi har på lageret blir presset sammen med andre papp-esker og blir levert til gjenvinning og resirkulering på vanlig måte.

Andre aktører selger fortsatt
Michaelsen forteller at andre aktører fortsatt kan selge julekalendere så lenge man holder seg til de gitte retningslinjene.

– Så lenge andre butikker ikke bryter alkohollovens reklameforbud og holder seg innenfor lovens rammer med alkoholholdige varer under 4,7 prosent, kan de fint selge julekalendere med øl.


Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler